MILUN KOSTIC POMAGAO MIODRAGU KARALICU DA UBIJE GORDANU JOSIFOVIC

Miodrag Karalić (60) oteo bivšu devojku Gordanu Josifović (44) i njenog dečka Miluna Kostića (53). Gordanu je potom ubio, a Miluna danima vozio u autu. Tužilaštvo tereti Miluna da je pomagao ubici
Miodrag Karalić , Milun Kostić, Gordana Josifović

Miodrag Karalić (60) oteo je 5. decembra u Kruševcu bivšu devoku Gordanu Josifović (44) i njenog novog momka Miluna Kostića (53), posle čega je nesrćnu ženu ubio u ataru aleksinakog sela Bradarac. Međutim, Više tužiaštvo u Nišu sad tereti Kostića da je svom otmičaru pomagao da se skriva nakon zločina!

Karaliću preti 40 godina, a Kostiću osam

S obzirom na to da je optužen za teško ubitvo, Miodrag Karalić bi mogao da dobije do 40 godina zatvra. Na drugoj strani, Milunu Kostiću preti do osam godina, jer Krivični zakon propisuje takvu kaznu onom ko pomone učiniocu krivičnog dela za koje preti od 30 do 40 godina zatvora.Ni Miodrag ni Milun se do sada nisu izjašnjavali o svom međusonom odnosu u ovom zločinu, pa je ostala misterija zašto Kostić tokom petodnevnog “zatočeništva” nije prijavio ubicu iako je za to vreme imao nekoliko prilika da to učini!Tokom istrage je utvrđeno da je Karalić 5. decembra prošle godine u Kruševcu oteo bivšu devojku Gordanu i njenog novog momka Miluna, a zatim je istog dana svirepo ubio nesrećnu ženu u ataru aleksinačkog sela Bradarac.

Kako navodi tužilatvo, Karalić je Gordanu ubio iz osvete jer je bio ljubomoran što ga je ostavila i započela ljubavn vezu s Milunom.Karalić je 5. decembra došao do radnje za tehnički pregled u Kruševcu u kom je Gordana radila i na parkiralištu zatekao Miluna Kostića, koji ju je čekao. Karalić je ušao u Kostićev “golf 5” austrijskih tablica, i uz pretnju pištolem, za koji nije imao dozvolu, prinudio ga da telefonom pozove Gordanu. Kostić ga je poslušao, pa je nesrećna žena ušla u “golf” ne primetivši Karalića na zadnjem sedištu – navodi se u optužnici.Preteći oružjem, Karalić je naredo Kostiću da startuje vozilo i krene.Odmah u autu je počeo dase svađa sa Gordanom, zahtevajući da ostvi novog momka, a kada mu se ona suprotstavila, udario ju je po licu, a zatim i pucao u nju u kolima, raniši je u levu šaku i desnu natkolenicu – stoji u optužnici.
Pošto su stigli u atar sela Bradarac, Karalić je naedio Milunu da auto u rikverc odveze do zemljanog puta koji vodi ka njivama.Karalić je izvkao Gordanu iz vozila, stavio joj je cev na desni obraz i ispalio jedan hitac, a zatim joj je još jednom pucao u teme, što je izazvalo momentalnu smrt – kažu u tužilaštvu.Naknadnom istragom utvrđeno je, međutim, da je Milun naredna četiri dana, do 9. decembra, kada ih je policija pronala u Beogradu, pomagao Karaliću da se skriva.

– Nakon Gordaninog ubistva, Kostić je nastaio da vozi Karalića najpre ka Nišu, a zatim preko Svrljiga, Požarevca i Smedeeva do Beograda, gde su nekoliko dana proveli na parkiralištima u Žarkovu, na Vidikovcu i Novom Beogradu. Kostić je tada imao više prilika da otkrije ubicu. Najpre kad ih je zaustavila saobraćajna policija na utu Veliko Gradište – Požarevac i zahtevala od Kostića da izađe iz kola i otvori gepek. Kostić se tada udaljio od Karalića i mogao je da da signal policiji da je otet – objašnjava naš izvor iz istrage.Na isti način Kostić je posupio i kada mu je policajac naplatio prekršajnu kaznu na Pančevačkom putu nakon što je prošao na crveno svetlo. Takođe, dok su bili u Beogradu, Kostić je nekoliko puta odlazio da kupi cigarete i piće, ali ni tada nije prijavio ubicu – navodi se u optužnici.Karaliću će se suditi za teško ubistvo, nelegalno držanje oružja i dvostruku otmicu, a Kostiću za pmoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela. Početak suđenja zakazan je za 5. jul.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI