MILOS CUKIC UPUCAO RAZBIJNIKA SKINUO MU CARAPU SA GLAVE I PODVEZAO NOGU

POLICAJAC IZ LEŠTANA UPUCAO RAZBOJNIKA U NOGU pa mu skinuo čarapu s glave i PODVEZAO RANU!
Dok sam jurio razbojnika, viknuo sam više puta: “Stoj, policija, pucaću”, a on se okrenuo i pokušao da me ubode u stomak. Nisam imao kud, ranio sam ga, ali sam mu odmah pomogao, priča policajac Miloš Čukić

 
Pojurio sam razbojnika u beogradskom naselju Leštane i više puta sam viknuo: “Stoj, policija, pucaću”, ali on nije hteo da se zaustavi. U jednom trenutku je, međutim, stao, okrenuo se ka meni i velikim kuhinjskim nožem pokušao da me ubode u stomak. Nisam imao vremena da ispalim hitac upozorenja u vazduh jer bi me ubo. Morao sam da mu pucam u nogu, nisam imao kud, priča Miloš Čukić (27), hrabri pripadnik Interventne jedinice MUP koji je preksinoć savladao razbojnika Aleksandra P. (29), odmah nakon što je ovaj opljačkao “Necin dućan” u Ulici Save Kovačevića u Leštanima.

Čukić kaže da te večeri nije bio na dužnosti.

– Iskoristio sam taj dan da popravim automobil. Dok sam se vraćao od mehaničara, oko 19.50, u Prvomajskoj ulici sam video maskiranog mladića kako trči. Na glavi je imao žensku najlon čarapu, u desnoj ruci veliki kuhinjski nož, a u levoj, stisnutoj šaci je držao novac. Za njim je trčalo više osoba i vikalo: “Zovite policiju! Razbojnik, razbojnik!” priča Čukić.

Starešina: Miloš zaslužuje sve pohvale

Starešine Miloša Čukića kažu da je on u Interventnu jedinicu došao pre dve i po godine i da uvek pruža maksimum u radu.
– I ovim hrabrim postupkom, i to dok još nije bio na dužnosti, pokazao je maksimalnu savesnost i posvećenost u radu. Policajac koji postupi kao Čukić zaslužuje svaku pohvalu. Zaslužio je i nagradu – kazao nam je Milošev starešina.

On je odmah zaustavio svoj auto i krenuo peške za razbojnikom. Kad ga je Aleksandar video, počeo je da beži kroz Ulicu Branislava Nušića.

– Jurio sam ga i dok sam trčao izvadio sam iz torbice, koja mi je bila oko vrata, službenu legitimaciju i počeo da vičem: “Stoj, policija!” Međutim, iako sam to ponovio više puta, osumnjičeni nije hteo da stane. Zatim sam izvukao i pištolj i naredio sam mu: “Stoj, policija, pucaću!” Tek kod petog-šestog upozorenja, razbojnik je iznenada stao – navodi policajac.

Tad je usledila dramatična scena obračuna i hapšenja:

– Stao je na nekih dva metra od mene. Viknuo sam: “Policija, baci nož!”, a on je krenuo da me ubode u stomak. Nisam imao vremena da ispalim hitac upozorenja u vazduh jer mi je stajao veoma blizu i sigurno bi me ubo nožem, pa sam mu pucao u levu nogu. On je pao, a ja sam odgurnuo nož i pretresao ga kako bih se uverio da nema još neko oružje kod sebe.

Čukić kaže da se Aleksandar držao za nogu i besno mu rekao: “Platićeš mi za ovo što si me upucao!”

– Nisam mu ništa odgovorio, nego sam mu pregledao ranu i video da ne krvari mnogo. Skinuo sam mu žensku čarapu sa glave, kojom se maskirao, i njom mu podvezao ranu. Zatim sam skinuo svoju majicu i pritisnuo mu mesto gde sam ga ranio. Ljudima koju se okupili rekao sam da pozovu Hitnu pomoć i policiju. Zamolio sam neke od njih da ostanu da bi bili svedoci svega što se dogodilo, a ostale da se ne šetaju mnogo, da ne ugroze mesto okršaja – rekao je ovaj mladi policajac.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI