MILORAD DRECUN: DUGOROCNA NESTABILNOST NA KOSOVU

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun ocenio je danas da će ishod parlamntarnih izbora na Kosovu toj pokrajini doneti dugoročnu nestabilost, jer su pobedničke stranke proizašle iz terorističke OVK, ali je istakao da se ovom prilikom pokzalo jedinstvo Srba.
MILORAD DRECUN

– Nemoguće je očekivati od stranaka koje su nosoci korupcije na Kosmetu, organizovanog kriminala, destabiliacije da donesu potrebnu stabilnost. To su stranke proizaše iz OVK, a čiji su lideri u beloj knjizi NATO označeni kao vođe organizovnih kriminalnih grupa – naglasio je Drecun gostujući na RTS.On kaže da je preko Srpske liste, koja je osvojila 10 mndata, država Srbija obezbedila snažno prisustvo na KiM.Država Srbija će preko Srpske liste imati pun kapacitet. Srbi će jedinstvenim političkim nastupom biti ključna prepreka donošeju jednostranih odluka Albanaca na štetu srpskog naroda – naglasio je Drecun.

Kako kaže, posignuto je jedinstvo srpskih predstavnika i neće biti prostora da Albanci mešetare i traže pojedince koji bi glasali na štetu srskog naroda.Srbi su u većem broju izašli na izbore jer su, kako kaže, shvatili značaj izbora i značaj učešća u privremenim institcijama samouprave, “ali isključivo preko veze sa Vladom Srbije”.Drecun je dodao da će Albanci pokušati da izbegnu “kapacitet koji Srpska lista ima”, ali da će verovatno i od međunarodne zajednice biti pritisak da prestavnici majina budu u vlasti.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI