MILORAD DODIK OBJASNIO: To nisu sankcije SAD, već odmazda odlazeće administracije u Vašingtonu!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je o sankcijama koje su mu uvele SAD da su to sankcije onih koji su poraženi na izborima u SAD i odmazda ambasadora u BiH Morin Kormak

Lider RS Milorad Dodik rekao je da se on nalazi “na udaru bahate politike odlazeće administracije SAD”.

– Ovo nisu sankcije SAD, ovo su sankcije onih koji su poraženi na izborima u SAD i nisam iznenađen ovim potezom jer sam za poslednjih 10 godina čuo toliko pretnji od ove odlazeće administracija. Odmazda je usledila, a verovatno je ne bi ni bilo da nisam pozvan na inauguraciju novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa. NIsu mogli podneti da me vide – rekao je Dodik u obraćanju javnosti i dodao da su sancije “lični potez onih koji politiku shvataju kao politiku sile”.

– Odluku je saopštila aadministracija koja za dva dana ide u političku istoriju, a tek ćemo videti da li su imali neke sugestije odavde za takvu odluku – istakao je predsednik RS i dodao:

– Ovo je i lična odmazda gospođe Kornak, a ne zvaničnika u SAD, koje je ona lažno informisala o stanju u BiH. Ona snosi potpunu odgovornost za ovako ciničan potez koji je povukla. Ona je dokazani neprijatelj Srba i RS – naglasio je Dodik i dodao da očekuje da će “nova vlast u SAD hitno povući Kormakovu iz BiH i krivično je goniti zbog mešanja u unutrašnja pitanja BiH, kršenja Dejtonskog sporazuma…”

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI