MILORAD DODIK : IZETBEGOVIC NIJE NIKAKVA INSTITUCIJA

DODIK: Izetbegović i nije nekakva institucija, on je samo članPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je juče da neće biti nikakvog sastanka SNSD-a i Stranke demokratske akcije, ali da je spreman za razgovore na nivou – predsednik Republike Srpske sa Predsedništvom BiH.

Dodik je to izjavio je za Radio Republike Srpske, a RTRS navodi da je on objasnio da SNSD nema otvorenih pitanja koje treba rešavati sa SDA i da zato stranačkog sastanka neće biti.

– I u tom pogledu, oni imaju zajedničku koalicionu vlast na nivou BiH i sva pitanja neka rešavaju gore, iako čujemo u javnosti da se SDA i prema strankama iz Republike Srpske u okviru Saveza za promene, odnosi prevarantski. SDA se malo prekombinovala u nastojanjima da nametne svoju politiku. I u FBiH otvoren je sad problem sa HDZ-om u funkcionisanju Predstavničkog doma u Federaciji. Sa političkim partijama iz Srpske već smo videli i oko popisa na koji način su pokušali da nametnu. SNSD ima svoju jasnu politiku, a što se nas tiče, SDA je samo jedna od političkih partija koja ima svoje stavove. U ovom trenutku nas ne zanimaju njihovi stavovi – naglasio je Dodik.

On je rekao da nikad nije bio problem da se organizuje sastanak predstavnika Republike Srpske sa predstavnicima sa zajedničkog BiH nivoa.

– Nikada mi nije bio problem da se sastanem sa Predsedništvom BiH, jer Predsedništvo je institucija. Bakir Izetbegović i nije nekakva institucija. On je samo bošnjački član Predsedništva, kao što je Mladen Ivanić srpski, a Čović hrvatski. Oni zajedno su institucija, pojedinačno predstavljaju konstitutivne narode i ne može niko pojedinačno odlučivati. Mogu samo zajedno odlučivati, dok imaju konsenzus. I u tom pogledu sa Predsedništvom možemo da se nađemo u nekoj varijanti i da razgovaramo o otvorenim pitanjima – rekao je Dodik.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI