MILORAD DODIK: Camil Durakovic sad preti da ce da se iseli iz Srebrenice

MILORAD DODIK: Ćamil Duraković sad preti da će da se iseli iz Srebrenice – KAKVA BOŠNJAČKA FARSA!
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da je aktuelni načelnik Srebrenice Ćamil Duraković, koga će na toj poziciji zameniti Mladen Grujičić, očigledno bio politički projekat Sarajeva i nekih delova međunarodne zajednice, sa ciljem da stvore faktičku situaciju po kojoj Srebrenica i nije RS

– Čuo sam, naravno, da je Duraković rekao: Evo ako ja ne budem načelnik – ja ću se iseliti odavde, a za mnom će i mnogi drugi. To govori o farsi koju oni godinama prave oko Srebrenice. I naravno, pokušavaju da čak i u nekome spinovanju o budućem nekom razvoju naprave slučaj od Srebrenice, što ona uopšte, naravno, nije – rekao je dodik za Sputnjik.

Podsetio je da je RS pre osam-devet godina donela odluku da je Srebrenica od posebnog interesa.

– To je podrazumevalo i ekonomska pitanja, kao što su koncesije na neka prirodna bogatstva koja tamo postoje i neka dodatna prava koja možemo da damo toj lokalnoj zajednici. Nikada to nismo mogli da završimo sa Ćamilom Durakovićem – naveo je Dodik.

Kada sada, kako kaže, to uradimo, to će biti dobra poruka svima koji su voljni i željni da vide poboljšanje i novu dimenziju razvoja, a ne da vide samo razloge za sukobljavanje zbog tragedije koja se desila i jednima i drugima.

Bošnjaci u Srebrenici su dobrodošli sa stanovišta njihovih prava, rekao je Dodik i dodao:

– Nisam znao da žive tamo samo zato što je musliman načelnik i da će se iseljavati ako dođe neko drugi. To je deo njihove slobodne volje. Ali mislim da je to samo pretnja u periodu kada su pokušali da ospore rezultate izbora.

Ukazao je i da se oko Srebrenice mnogo toga čulo, pa i da je, na primer, Duraković dopustio sebi da kaže nešto što Srbinu – da ne može Srbin da bude načelnik.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI