MILORAD DODIK: BIH JE ZEMLJA BEZ SMISLA

Obustava istrage protiv glavnog osumnjičenog za napad na premijera Vučića izazvalo reakcije širom regiona. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da obustava istrage protiv Almira Merdića za napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima pokazuje da je BiH zemlja koja nema smisla.

Dodik je rekao da je taj slučaj trebalo procesuirati, ako se imalo htelo držati do digniteta.

– Zato je formiran Sud i Tužilaštvo u BiH da bi sudili i procesuirali Srbe, a ne nedela nad Srbima. To najbolje govori koliko je to besmisleno. Veoma je važno, bez obzira na aroganciju stranaca koji ovde pokušavaju da održe i Sud i Tužilaštvo, da to u godinama koje dolaze bude ukinuto, bar njihove naležnosti na teritoriji Srpske – rekao je Dodik

On je dodao da ne želi da komentariše izjavu Sadika Ahmetovića iz SDA koji je rekao da je Vučić “napao sam sebe”.

– Ko je on da ja njega komentarišem. To je jedan trivijalan tip koji još nije uspeo da se izvuče iz onoga što je protiv njega procesuirano, a to je da je maloletne djevojčice prisiljavao na svašta. On nije dostojan da ja komentarišem njegovo mišljenje – rekao je Dodik, koji je danas prisustvovao 51. Kočićevom zboru.

Tužilaštvo BiH obustavilo je istragu protiv Almira Merdića (41) iz Jelaha, jednog od glavnih osumnjičenih za napad na predsednika Vlade Srbije Aleksanda Vučića nakon komemoracije žrtvama zločina u Srebrenici prošle godine.

Vučića je, prvo verbalno, a zatim i kamenicama, napala grupa ljudi u Potočarima.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI