MILORAD DODIK : BiH je logisticka baza terorizma u Evropi

Predsednik RS Milorad Dodik upozorio je da je BiH, pre svega muslimanska područja, “logistička baza” mogućih terorističkih napada koji se poslednjih meseci dešavaju u svetu i ne isključuje mogućnost da se u toj državi ne dogodi nešto slično

– Ustajem sa tim razmišljanjima i molitvama da se to ne desi, ali kao racionalan čovek ne mogu da isključim mogućnost eventualno takvog nekog fanatizma – rekao je Dodik za RTRS.Zato je, ukazao je, ključno pitanje održati mir u Srpskoj i trezveno razgovarati o svim temama jer i slučaj paljenja zastave Srbije govori da u BiH ima onih koji su spremni na takvu vrstu radikalizacije.

– Ključno je sprečiti. Ako se i, ne daj Bože, desi, moramo da reagujemo na pravi način, obezbeđujemo stabilnost i moramo biti daleko energičniji da pravosuđe dovedemo u funkciju da brzo reaguje, presuđuje i svaku vrstu povezanosti sa terorizmom i radikalizmom u začetku dramatično i drastično kažnjava. To je jedina prevencija koja može da deluje – naveo je Dodik.
On je naglasio da se policija RS pokazala sposobnom da može da donese bezbednost u Srpskoj.

– Mi smo na to ponosni. Verujem da je danas to jedna od najozbiljnijih bezbednosnih agencija u regionu. Verujem da policija, a time i Srpska, ima podršku stanovništva jer bez te saradnje i konekcije ne možemo da napravimo najbolju moguću odbranu – poručio je predsednik Srpske.

Dodik je napomenuo da je događaj koji se desio u Zvorniku,kada je napadnuta policijska stanica, pokazao da je Srpska imala moćnu i jaku reakciju koja je brzo stabilizovala bezbednost i umirila političku situaciju koja se počela komplikovati.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI