MILORAD BRACANOVIC O ATENTATU NA PREMIJERA VUCICA: Ovo je mafijaška poruka sa potpisom zapadnih službi!

Ovo je poslednja opomena Vučiću, tvrdi Milorad Bracanović, bivši zamenik šefa BIA, u ekskluzivnom intervjuu za nedeljnik Ekspres

Komentarišući događaj sa oružjem nađenim u blizini kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića, Bracanović kaže da je to poruka:

Cilj cele ove akcije jeste poruka predsedniku Vlade ili možda poslednja opomena, a izgleda da je poslednja, da, ukoliko se nešto ne promeni, može da bude kobno po njega ili nekog od njegovih najbližih, mislim na porodicu, decu, ženu, roditelje, brata – rekao je Bracanović.

Prema njegovim rečima, samo ostavljanje automobila nakrcanog sanducima sa oružjem na tom mestu, i to tako da bude primećen, značilo je poruku.

To je poruka. Poruka da će nešto da se desi ako se određene stvari ne preduzmu. Jer atentatori su bez ovih znakova i simbola mogli i da izvrše napad, ali to očigledno nije bio cilj. Ovo je mafijaška poruka – kaže Bracanović u intervjuu, u kome se za tu poruku navodi da je mafijaška, ali sa “potpisom zapadnih obaveštajnih službi”.

A kad je reč o novom arsenalu oružja otkrivenom na Novom Beogradu, za Bracanovića je to jasna paralela sa događajima koji su prethodili ubistvu Zorana Ðinjdića:

Ova garaža sa oružjem, to je potpuno ista priča kao i pokušaj, a potom i ubistvo Zorana Đinđića, kad je ”audi smrti” pronađen u malo korišćenoj garaži ”Kombank arene” – tvrdi Bracanović.

Auto koji je sada pronađen ukraden je u januaru ove godine, a da je ukraden nedavno, njega bi još tražili. To liči na profesionalizam. S obzirom na to da su pronađeni ”hekler koh” (”bebica”), telefoni za aktiviranje eksploziva, 400 grama eksploziva plastičnog, sa toliko eksploziva može da se sruši jedan osrednji objekat i obično se koristi za neutralisanje žive sile, ubijanje ljudi. Teško da je slučajno nađeno – rekao je bivši obaveštajac za Ekspres.

Bracanović je napomenuo da ove zaključke iznosi na osnovu javno dostupnih informacija, koje su saopštili zvaničnici i institucije, i zaključuje da sve ove događaje, ukoliko su te informacije tačne, vidi kao nastojanje “da se poruka primeti i da bi je pročitao onaj kome je namenjena”.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI