MILENIJUM OSIGURANJE PREVARA – NE IDITE KOD NJIH!

Za potrebne analize i prevoz u bolnici su mi tražili 1.000 evra. Rekli su mi da moram da platim troškove uprkos polisi, jer im osigurana iz Srbije ne refndiraju novac, ispričala nam je L.S.
 

Porodici iz Beograda preselo je leovanje u Turskoj zbog putnog osiguranja. Zamolili su nas da njihovo ime ne objavljujemo, ali da žele da podele sa našim čitaocima svoje iskustvo, kako bi možda nekome na taj način pomogli.
Pre odlaska na letovanje uplatili smoputno osiguranje u osiguravajućoj kući “Milenijum”. U inostranstvo nikada ne odlazimo bez polise. Na svu sreću, nikada nam nije bila potrebna, sve do ove godine – započinje priču Beograđanka L.S.Drama njene porodice počinje kada im se na moru razbolela osmogodišnja ćerkica.
Detetu nije bilo dobro i prvo što sam učinila, pozvala sam osiguravajuću kuću “Milenijum” da mi daju uputstva kojoj zdravstvenoj ustanovi da se obratim. Ubrzo su me obavestili da će sutra doći lekar, koji se zaista i pojavio u tačno najavljeno vreme. Pregledao je dete  posumnjao da je reč o upali pluća, ali da bi bilo potrebno uraditi dodatne analize kako bismo potvrdili dijagnozu i dobili pravu terapiju – kaže naša sagovornica.

Uzeli im pasoše

Ubrzo su po nju i dete došli iz bolnice u koju ih je pomenuti lekar uputio.Od osiguranja nisam dobila ništa, osim velikog telefonskog računa jer ni sama ne znam koliko sam provela telefonirajući u romingu
L.S. Kada smo stigli u bolnicu, službenica na šalteru je tražila naše pasoše i polise. Sve smo uredno predali. Odmah mi je izvukla računicu da će me prevoz do bolnice koštati 170 evra. Na kraju mi je sabrala da će mi krajnji račun za sve potrebne analize biti oko 1.000 evra. Ponovo zovem “Milnijum” osiguranje i kada sam objasnila šta se dešava, neljubazna službenica mi je rekla da ne može da otvori predmet dok je sa mnom na vezi, prekinula je i obećala da će se javiti, što se nije dogodilo. U međuvremenu, tražila sam da mi vrate pasoše iz bolnice, ali su odbili. Razgovarala sam sa jednim od šefova, koji mi je rekao da sa osiguravajući kućama iz Srbije imaju veliki problem i da nikada nisu dobili nikakvu refundaciju, iako su im uvek uredno slali dokumentaciju – prepričava nemili događaj L.S.

Bez dijagnoze

Uspela je da dobije pasoš nazad, ali ne i da odradi potrebne analize detetu. Kako kaže, dete je u takvom stanju, sa temperaturom, provelo u hodniku bolnice bar tri sata, koliko je trajala ta čitava drama.170 evra koštao je transport do bolnice

– Preostalo mi je samo da pozovem takozvani frst ker koji sarađuje sa “Milenijumom”. Oni su mi propisali terapiju za dete na osnovu sumnje lekara koji ju je pregledao još u hotelu. Dakle, bez potvrđene dijagnoze. Lekove sam kupila, a onako iznervirana nisam se setila da sačuva račune kako bih bar to pokušala da refundiram. Nakon povratka u Srbiju, dete sam odmah odvela kod lekara, odakle smo odmah dobili uput za bolničko lečenje – kaže L.S.., napominjući da je prvu pomoć detetu do povratka u Beograd uspela da pruži samo zahvaljujući sopstvenoj snalažljivosti.
Od osiguranja nisam dobila ništa, osim velikog telefonskog računa jer ni sama ne znam koliko sam provela telefonirajući kako osiguranju, tako i lekarima u Turskoj – zaključuje oa Beograđanka.
Do zaključenja ovog broja iz “Milenijuma” nismo dobili odgovor na postavljena pitanja.

U ovim zemljama Srbi se leče bez polise

public

Postoje i zemlje za koje vam nije potrebna polisa putnog zdravstvenog osiguranja. Naime, Republički fond za zdravstveno osiguranje Srbije ima potpisane međunarodne sporazume sa 20 zemalja. Važno je samo da imate uredno overenu zdravstvenu knjižicu, te ukoliko turistički boravite u nekoj od ovih zemalja, dobićete besplatnu hitnu zdravstvenu zaštitu. Srbija ima potpisan sporazum sa: Austrijom, Poljskom, Belgijom, Rumunijom, BiH, Slovačkom, Bugarskom, Francuskom, Velikom Britanijom, Holandijom, Italijom, Hrvatskom, Luksemburgom, Crnom Gorom, Mađarskom, Češkom, Makedonijom, Slovenijom, Nemačkom i Turskom.
– Neophodno je da pre polaska na put pribavite dvojezični obrazac, osim Poljske i Velike Britanije, za koje je potreban samo dokaz o osiguranju i putna isprava. Dvojezični obrazac izdaje nadležna filijala RFZO, a na osnovu nalaza i mišljenja Lekarske komisije da lice ne boluje, odnosno da nije bolovalo od akutnih ili hroničnih bolesti u akutnoj fazi u poslednjih 12 meseci, za koje je potrebno duže ili stalno lečenje – kaže vršilac dužnosti direktora RFZO Verica Lazić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI