Milanovic : SNS nije civilizovana evropska stranka

Nakon što je lider HDZ-a Andrej Plenković izjavio da njegova stranka nije lobirala za odlaganje prijema SNS-a u Evropsku narodnu partiju oglasio se i lider SDP-a Zoran Milanović koji je rekao da SNS nije civilizovana evropska stranka. Srpski premijer Aleksandar Vučić i njegova Srpska napredna stranka ponovo su u fokusu predizborne kampanje u Hrvatskoj, koja ulazi u završnu fazu.

Nakon što je lider HDZ-a Andrej Plenković izjavio da njegova stranka nije lobirala za odlaganje prijema SNS-a u Evropsku narodnu partiju (EPP) i da je tu vest čuo juče od predsednika te stranke Džozefa Dola, koji u četvrtak dolazi u Hrvatsku da podrži njegovu stranku na izborima, oglasio se i lider SDP-a Zoran Milanović.

Milanović je u okviru predizbornog skupa u Karlovcu rekao da “SNS nije civilizovana evropska stranka”, te da je o tome svoj jasan stav svojevremeno izneo Krešo Beljak, inače, predsednik Hrvatske seljačke stranke, koja je članica Narodne koalicije na čelu sa Milanovićem.

– Ti ljudi (SNS) su negativni. Za mene on (Vučić) nije predstavnik građanske Srbije – rekao je Milanović.

Odluku o odlaganju prijema SNS u Evropsku narodnu partiju, komentarisao je i Beljak rekavši da Plenkovića treba pitati gde je bio 91. kada se, kako je rekao, on sam “borio protiv Vučića”, rekao je Beljak i dodao da će SNS ući u EPP u trenutku kad Srbija uđe u EU.

– Kad dođe do toga, onda će HSS imati šta da kaže – kazao je Beljak.

Njihova je želja, rekao je, da Srbija što pre uđe u severnoatlantski savez da bi se što pre integrirali, a to, prema njegovim rečima znači da – moramo raditi i s ljudima koji su učestvovali u agresiji na Republiku Hrvatsku – rekao je Beljak.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI