MILANOVIC ISPLJUVAN SA OBE STRANE DRINE

ISPLJUVAN SA OBE STRANE DRINE: Milanovićeve ratnohušačke izjave ne sviđaju se NI SRBIMA, NI HRVATIMA

Mediji u hrvatskoj su izjave Zorana Milanovića okarakterisirali kao ‘kafanski diletantizam’ i ‘govor septičke jame’, a veruju da će i hrvatski građani nakon ovih izjava moći da lako izaberu između odgovornog i ozbiljnog lidera i onog koji šalje poruke koje su jasan znak dodvoravanja hrvatskim braniteljima

Huškačka retorika Zorana Milanovića ovih dana je glavna tema medija u regionu. Izjavama da je Srbija “šaka jada”, a vlast u Srbiji “bahata beogradska čaršija”, da Bosna i Hercegovina nije država, već da je to “big shit”, ali i komentar da ga pozdrav “Za dom spremni” uopšte ne interesuje, podgrejao je interesovanje medija za njegove predizborne nastupe.

Mediji u hrvatskoj su njegove izjave okarakterisirali kao “kafanski diletantizam” i “govor septičke jame”, a veruju da će i hrvatski građani nakon ovih izjava moći da lako izaberu između odgovornog i ozbiljnog lidera i onog koji šalje poruke koje su jasan znak dodvoravanja hrvatskim braniteljima.

Vođa hrvatskih Srba Milorad Pupovac za Slobodnu Dalmaciju rekao da je Milanovićeva sklonost ponižavanju i pljuvanju drugih ljudi, političkih opcija, država i naroda vrlo ozbiljan problem za njegovu stranku i Narodnu koaliciju koju predvodi, jer je zbog šake glasova dozvolio sebi da druge države naziva “šakom jada”.

Printskrin: slobodnadalmacija.hr

– Nakon što se u jeku proustaškog desničarenja pohvalio svojim dedom ustašom, sad se pred vođama šatoraša koji su ga rušili junači izjavama poput “J… mi se za dom spremni!” – tvrdi Pupovac u izjavi za Slobodnu Dalmaciju.

Dr. Berto Šalaj s Fakulteta političkih nauka u Zagrebu tvrdi da je Milanović bio svestan da će se njegov razgovor s braniteljima pojaviti u javnosti, pa je ušao u proračunati rizik, ali da sebi ipak nije smeo da dozvoli taj kafanski rečnik kojim je govorio.

Printskrin: slobodnadalmacija.hr

Neprimerene izjave Milanovića o Bosni i Hercegovini su takođe naišle na osudu u toj državi, a na njegov govor mržnje odgovorio je Predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić otvorenim pismom.

Reprint: Dnevni Avaz

Predsednik HDZ-a Andrej Plenković za Jutarnji.hr kaže da Milanovićeve izjave mogu vrlo lako da reše izbore u Hrvatskoj, jer snimci koji se ovih dana pojavljuju u javnosti pokazuju poprilično iznenađujuće i razotkrivajuće elemente. Njegove izjave liče na rasparavu u kafani i štete odnosima Hrvatske sa susednim zemljama, smatra Plenković.

Printskrin: jutarnji.hr

Pored preseka naslovnih strana srpskih novina koje su mahom posvećene Milanoviću, portal 24sata.hr donosi izjave zamenika predsednika HDZ-a Milijana Brkića, koji ovaj zaštitnički odnos Milanovića prema braniteljima smatra licemernim, jer ih je tokom četiri godine njegove vlasti ignorisao, a sada im se dodvorava.

Printskrin: 24sata.hr

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI