MIHAJLOVIC Drzava nikom ne duguje za Koridor 11, Ljig-Preljina do kraja avgusta!

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da država ne duguje nijedan dinar izvođačima na Koridoru 11 i da će deonica Ljig-Preljina biti puštena u saobraćaj u predviđenom roku do kraja avgusta.

Na pitanje novinara da li Koridori Srbije imaju dugovanje prema preduzeću Azvirt iz Azerbejdžana od 26 milona evra, a koje je glavni izvođač radova na toj deonici, kao i da li bi radovi mogli da budu zaustavljeni, Mihajlovićeva je rekla da ništa nije zaustavljeno i da nije reč o dugovanju.

– Novac postoji i sada je na Ministarstvu finansija Azerbejdžana da odobri aneks sporazuma – rekla je Mihajlovićeva novinarima u Čačku.

Ona je poručila da država, Koridori i Putevi Srbije ne duguju nijedan dinar nijednom izvođaču.

– Ništa ne stoji, do kraja avgusta će biti puštena ta deonica Koridora 11. Azvirt i kineski Sinohidro imaju konzorcijum i sa njima razgovaramo o nastavku gradnje obilaznice oko Beograda – naglasila je Mihajlovićeva.

Na pitanje kada će se graditi Koridor 11 od Čačka do granice sa Crnom Gorom, ministarka je navela da se razgovara sa kineskim partnerima i kompanijama o modelima finansiranja.

– Još smo u dilemi o načinu finansiranja, to nije frekventan put, ali je strateški važan, jer nije samo povezivnje Srbije i Crne Gore već izlazak na more i luku. Tako da još razgovaramo da li kredit ili bar na jednom delu da imamo koncesiju. Nije nam jednostavno da tako veliki novac uzmemo iz kredita – kazala je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da će nakon formiranja nove vlade biti jasnija slika kako će biti obezbeđen novac za taj autoput.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI