MIG 35 PROMOCIJA

(VIDEO) MESTA ZA NOVOG GOSPODARA NEBA: Rusija promovisala moćni MIG-35, konstruisan za borbu laserskim oružjem!
Rusija je pokrenula prve testove svoje poslednje serije lovca MIG-35, vojnog aviona koji je konstruisan da potencijalno bude opremljen laserskim oružjem
 
Novi borbeni avion MIG može da leti brzinom od preko 2.700 kilometara na čas i dostigne visinu od 17.500 metara.

Poluprečnik njegovog udara je hiljadu kilometara, a može biti u akciji dva puta brže od prethodne generacije lovaca, jer postoji mogućnost da se sedište kopilota zameni dodatnim rezervoarom goriva.

“3.500 kilometara, koliko je MIG-35 u stanju da leti, sasvim nam odgovara”, rekao je komandant ruske avijacije Viktor Bondarev.

Prema njegovim rečima probni letovi novog borca biće završeni na leto, nakon čega će odmah biti zaključen ugovor između ruskog Ministarstva odbrane i kompanije “Mikojan”.

– U veoma kratkom vremenskom periodu planiramo da zamenimo kompletnu flotu lakih boraca sa ovakvim avionima- rekao je Bondarev i dodao da je plan da se kupi 170 MIG-35 aviona.

Na međunarodnoj premijeri borca koja je održana u Moskvi, šef ruske avijacije je potvrdio da će novi multifunkcionalni vojni avion odmah nakon proba leta biti testiran i na nošenje laserskog oružja.

Time je potvrđeno da je MIG-35 dizajniran da koristi lasersko oružje u budućnosti.

Lovac je specijalno dizajniran za obavljanje vojnih zadataka u sukobima visokog intenziteta, u uslovima jake protivvazdušne odbrane. Zahvaljujući svojoj opremi koja predviđa znatno niži potpis radara, novi MIG omogućava korišćenje, kako stare, tako i nove savremene municije, uključujući lasersko oružje.

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je dizajnerima, inženjerima, radnicima i pilotima na promociji MIG-35 probnih letova koje je nazvao važnim događajem.

Putin je izrazio nadu da novi lovac neće samo ojačati ruske oružane snage, već će naći svoj put do međunarodnih kupaca.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI