MICUNOVIC I TODORIC NECE U PEDERE! Zestok raskol u DS, funkcioneri demokrata se okrenuli protiv Pajtica!

MIĆUNOVIĆ I TODORIĆ NEĆE U PEDERE! Žestok raskol u DS, funkcioneri demokrata se okrenuli protiv Pajtića!
Šef Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović i internacionalni sekretar stranke Vladimir Todorić ne podržavaju predlog Bojana Pajtića da se stranka transformiše u pedersku-NATO organizaciju


Dragoljub Mićunović, predsednik Političkog saveta DS, i Vladimir Todorić, internacionalni sekretar stranke, prvi su se javno pobunili protiv ideje svog šefa Bojana Pajtića da demokrate postanu NATO-pederska organizacija!

Ne može preko novina
Može svako da ima inicijativu, nemam ništa protiv, ali o tome sam upoznat preko medija
Dragoljub Mićunović, predsednik političkog saveta DS

Mićunović i Todorić su se samo dan posle Pajtićevog šokantnog otvorenog pisma u kojem poziva na legalizaciju gej brakova i članstvo Srbije u NATO oštro suprotstavili toj inicijativi.

Oni naglašavaju da je neprimereno da za te stavove saznaju iz medija, a da o njima ne raspravljaju stranački organi.

Svađe su neminovne

Dragoljub Mićunović nije krio da je neprijatno iznenađen, istakavši da prvi put čuje za te Pajtićeve ideje.

Komentarišem stvari prvo u stranci, ali ono o čemu znam. To je neka inicijativa… On je poslao pismo, odgovorićemo, videćemo, imaćemo i sastanak verovatno. Može svako da ima inicijativu, nemam ništa protiv, ali o tome sam upoznat preko medija – podvukao je Mićunović u izjavi za Radio Slobodna Evropa, dodavši da će se stranka o tome izjasniti na partijskim izborima 24. septembra.

I Vladimir Todorić je istakao da nije upoznat s Pajtićevom platformom, koja predstavlja “ličnu ideju”.

Dokon pop i jariće krsti
Ako bismo sutra dozvolili LGBT osobama da sklapaju brakove i da uđemo u NATO, nećemo ništa rešiti. Potrošićemo samo vreme i energiju
Vladimir Todorić, internacionalni sekretar DS

Ima prostora za različita mišljenja, ali će Pajtićeve ideje sigurno izazvati kontroverze. Sigurno je da je da 80 odsto stanovništva, ako nije izričito protiv NATO, barem je protiv ulaska Srbije u Alijansu. Ipak, to nije suština problema u kojima se Srbija nalazi. Dakle, ako bismo sutra dozvolili LGBT osobama da usvajaju decu, sklapaju brakove i da uđemo u NATO, nećemo ništa rešiti. Potrošićemo samo vreme i energiju – naglašava Todorić.

Bojan Pajtić se nije oglašavao ovim povodom.

Potez očajnika

Analitičar Branko Radun, s druge strane, ocenjuje da je Pajtić u veoma teškoj poziciji i pokušava da sačuva mesto u stranci.

Izgubio je vlast u Vojvodini, jedva je prešao cenzus na republičkim izborima, pa mu je ostala samo liderska pozicija u DS. Očito gubi većinu funkcionera u partiji i sad očajnički pokušava da dobije podršku zapadnih ambasada. Otud ideja o NATO i gej brakovima. Da je sa tim idejama izašao na izbore, ne bi prešao cenzus sasvim sigurno. Zato je očigledno da se Pajtić obraća strancima, a ne građanima Srbije – zaključuje Radun.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI