MASAKR U ZITISTU: Ljubomorni muz ubio petoro, ranio 20 ljudi! (FOTO+VIDEO)

Ljubomorni muž iz automatske puške ubio suprugu i još četiri osobe, a 20 ranio u kafiću u Žitištu.

Pet osoba je ubijeno, a više od 20 je povređeno u pucnjavi koja se noćas oko 2 sata dogodila u kafiću “Makijato” u Žitištu.

Napadač Siniša Zlatić (38) je, pucajući iz kalašnjikova, ubio bivšu suprugu Dijanu Zlatić i Jelenu Popović iz Banatskog Karađorđeva, a onda je nastavio da puca po

građanima koji su se nalazili u bašti kafića. U pucnjavi su usmrćene još tri osobe: Vladimir Kosović, Stevan Jović i Vladimir Mijatović.

Prema prvim informacijama, Siniša Zlatić je ugledao svoju suprugu kako u društvu prijatelja sedi u bašti kafića, a potom je otišao kući po oružje. Kada se vratio, otvorio je vatru, prvo na suprugu i njenu prijateljicu, koje su odmah podlegle povredama.

On je potom nastavio da puca po gostima kafića i tom prilikom ranio je više od 20 osoba.

Kako Alo! saznaje, u trenutku napada bašta je bila puna ljudi. Svi su u panici počeli da beže i vrište, dok je Siniša Z. neprestano pucao.

Nezvanično, motiv zločina je ljubomora. Kako saznajemo, Siniša Zlatić je sa Dijanom bio u braku skoro deset godina i imaju sina koji pohađa osnovnu školu. Rastali su se pre nekoliko meseci.

U jednom trenutku gosti kafića su uspeli da mu istrgnu automatsku pušku iz ruku, nakon čega je napadač krenuo da beži.

Siniša Zlatić je brzom intervencijom policije uhvaćen nedaleko od mesta zločina.

Povređeni, među kojima ima i maloletnika, kolima Hitne pomoći prevezeni su u zrenjaninsku bolnicu. Tri osobe preminule su u bolnici, dok je sedam osoba u kritičnom stanju.

Žitište ubistvo

Stefanović obišao mesto zločina, Foto: Slavko Surla

Uviđaj je u toku, a na lice mesta stigao je ministar policije Nebojša Stefanović. On je rekao da je ubica pucao iz automatskog oružja koje je ilegalno posedovao, ali da je situacija bila potpuno neočekivana i da nije bilo nikakvih naznaka koje bi ukazivale na tragediju.

“Tragičan i težak događaj za čitavu zemlju. Meštani su u šoku. Ubica do sada nije imao do sada nijednu prekršajnu, kamoli krivičnu prijavu. Ništa što je ukazivalo da bi ovakva tragedija mogla da se dogodi”, rekao je ministar Stefanović za RTS.

“Sumnjamo da se radi o ljubomori jer je prva stradala njegova bivša supruga sa kojom je do nedavno živeo zajedno”, rekao je Stefanović.

Vučurević: Nezapamćena tragedija

Predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević rekao je da je ovaj događaj nezapamćena tragedija, ne samo u toj sredini, nego možda i u državi.

On je rekao da će u celom Srednjebanatskom okrugu od sutra će biti proglašena trodnevna žalost.

Vučurević je dodao da lokalne vlasti i dalje čekaju ishod krvavog pira koji je verovatno proistekao iz neke porodične svađe ili nesporazuma i da se nadaju da će se povređeni oporaviti.

Predsednik opštine je naveo da će zbog tragedije biti otkazana manifestacija “Pile fest”, koja se trenutno održava u Žitištu.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI