MARKO DJURIC KONFERENCIJA ZA NOVINARE 8-10- 2016 O TREPCI

MARKO DJURIC : Vlada Srbije će tražiti hitnu sednicu Saveta bezbednosti o otimanju Trepče i kršenju rezolucije 1244!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je odluka privremenih institucija u Prištini o konfiskaciji “TrepČe” nevažeĆa za Vladu Srbije, njene institucije, privredne subjekte i za građane RS


On je na konferenciji za novinare najavio da će Vladi predložiti da u ponedeljak zatraži hitnu sednicu SB UN o otimanju srpske imovine i kršenju rezolucije 12 44 na kojoj počiva mir i stabilnost u regionu.

– Ako o tome ne žele da razgovaraju u Briselu, moraće da se razgovara u UN – rekao je Ðurić.

“Trepča” je temelj našeg postojanja na Kosovu i Metohiji, poručio je direktor Kancelarije za KiM i istakao da je odluka privremenih institucija u Prištini o konfiskaciji “Trepče” nevažeća za Vladu Republike Srbije. 

On je istakao i da odluka prištinskih vlasti o Trepči predstavlja pokušaj da se dovrši etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metpohije.

– Odluka je nevažeća i ne proizvodi pravna dejstva, ni posledice kada je reč o radno-pravnim odnosima, dužničko-poverilackim odnosima i drugim obligacionim odnosima koje kombinat ima – rekao je Đurić.

To je udar na pravo naroda da postoji na jednom području, jer “Trepča” je temelj našeg postojanja na KiM, rekao je direktor Kancelarije.

Kosovski parlament usvojio je noćas u drugom čitanju zakon o “Trepči”.

Od 93 prisutna poslanika 79 je glasalo za, 14 je bilo uzdržano. Poslanici Srpske liste napustili su skupštinsku salu nakon usvajanja nacrta zakona.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI