Ljubisa Buha Cume: Imam dokaz ko je iz DOS uzeo Šiptarovih 6.000.000 evra!

Ljubiša Buha tvrdi da zna ko je od Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma, pre streljanja u Meljaku, uzeo čak šest miliona evra! Tvrdi da su te pare među sobom podelili čelnici DOS!
 
Ljubiša Buha Čume, bivši svedok saradnik u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića i šef mafijaškog “surčinskog klana”, tvrdi da ima “materijalne dokaze” o tome ko je uzeo i podelio šest miliona evra koje su Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum imali kod sebe kada su 2003. uhapšeni, a kasnije i streljani u Meljaku!

Čume je, kako saznajemo, tužilaštvu i policiji ponudio da preda ove dokaze ukoliko mu se prethodno garantuje ukidanje zatvorske kazne od 32 meseca, koju je dobio zbog “ugrožavanja bezbednosti” policajca Milana Ljubenovića, ali i ako se obustave drugi sudski postupci i istrage koje se vode protiv njega.

Panika zbog robije

Ljubiša Buha je, kako saznajemo, u strašnoj panici od višegodišnje robije jer mu već sledeće nedelje sledi izricanje kazne zbog pretnji tužiocu.

Samo u tom slučaju preti mu kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Osim toga, Čumetova supruga Ivana Tulović optužila ga je i za više ubistava i druga teška krivična dela, o čemu je istraga u toku.

Buha je ubeđen da ga čeka višegodišnja robija, a da je zatvorska kazna od 32 meseca samo početak… Zbog toga je odlučio da otkrije sve što zna o političko-mafijaškim dilovima u Srbiji. On tvrdi da ima sakrivene materijalne dokaze o tome ko je u Meljaku, pre nego što su streljali Šiptara i Kuma, od njih uzeo čak šest miliona evra u kešu! U dosadašnjim kontaktima sa tužilaštvom, rekao da je da su te pare bile u dve vojne transportne torbe, i to u apoenima od po 100, 200 i 500 evra… – prenosi Informerov izvor.

Kako saznajemo, Čume je tužiocima, da bi ih uverio u svoje tvrdnje, izneo još neke detalje o ‘pljački Šiptarovog keša’.

Ispričao je da je keš prvo bio oduzet, da je čak načinjen i zapisnik o tome, a da je onda iz vrha policije stiglo naređenje da se pare policijskom ‘maricom’ prenesu u centralu MUP, gde su u jednom od kabineta podeljene na četiri dela. Jedan je otišao policajcima koji su učestvovali u akciji u Meljaku, s tim što su najviše dobila dvojica koji su lično streljali Šiptara i Kuma, a ostala tri dela su među sobom podelili političari, čelnici DOS – prenosi naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, bivši šef “surčinaca” nudi i da otkrije sve političare i policajce koji su bili u mutnim poslovima sa mafijom.

Čume tvrdi da za sve ovo ima dokaze i dokumentaciju, te da je spreman da ih predoči nadležnim organima, ali tek pošto mu obećaju ukidanje zatvorske kazne… – podvlači naš sagovornik.
Zvanično, niko juče nije hteo da komentariše naša saznanja.

Na drugoj strani, Čumetov branilac advokat Zdravko Đukanović kaže da ne može da priča na ovu temu.
– Bez Buhinog odobrenja ne mogu da odgovorim na ta pitanja – poručio nam je Đukanović.

Kriminolog Zlatko Nikolić veruje da Čume zaista zna sve o likvidaciji i pljački Šiptara i Kuma.

Zvanična verzija o tom slučaju nikako ne stoji, to je izmišljena priča. Zato me ne čudi Čumetova tvrdnja da su nalogodavci i izvršioci likvidacije uzeli od njih milione evra. U toj haotičnoj vlasti DOS sve je bilo moguće. Međutim, nisam siguran koliko je moguća Buhina naknadna pamet i koliko tužilac može da pristane na uslovljavanja – kaže Nikolić.

Dobra nagodba

Lider SRS Vojislav Šešelj smatra da je dobro da tužilaštvo napravi dogovor s onima koji mogu da otkriju istinu o umešanosti političara u kriminal.

Za svaku državu najopasniji kriminalci upravo su korumpirani, mafijaški političari. Ako se može dobiti korisna informacija, pravio bih nagodbe s kriminalcima jer se država lakše razračuna sa njima nego sa mafijašima u svojim redovima. Ostaje samo pitanje da li postoji politička volja da se događaji u Meljaku razjasne do kraja… – zaključuje Šešelj.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI