LIGA SAMPIONA: Tradicionalni termin od 20.45 promenjen!

LIGA SAMPIONA: Tradicionalni termin  od 20.45 promenjen! Nemački list Bild navodi da će promena nastati od sezone 2018/2019

Mnogi na pomen Lige šampiona prvu asocijaciju dobiju u terminu od 20.45. Sve utakmice najelitnijeg klupskog takmičenja počinju utorkom ili sredom upravo tada, izuzev nekih na istoku Evrope, koje počinju ranije zbog vremenske razlike.

Ipak, od sezone 2018/2019, Liga šampiona će uvesti novinu i ukinuće čuveni termin od 20.45. Bar tako prenosi renomirani nemački list Bild, koji navodi da će ubuduće Liga šampiona imati dva termina poput onih koji se već koriste u Ligi Evrope – od 19 i 21 sat.

Tako će se od početka primene ovog termina, u isto vreme igrati četiri umesto dosadašnjih osam utakmica. Izuzetak će i dalje biti Rusija i Kazahstan, gde će i dalje mečevi počinjati od 18 časova. Za sada je ovo nezvanična informacija, ali se očekuje da je uskoro potvrde i zvaničnici UEFA.

Podsetimo, Liga šampiona je nedavno donela i odluku da ubuduće najjače lige daju po četiri predstavnika direktno i znatno je otežala prohodnost ka grupnoj fazi ekipama iz slabijih zemalja.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI