LIDER SPS DACIC : NEMOJTE ME HVALITI VUCIC TO NE VOLI

Ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi i lider SPS Ivica Dačić odbacio je danas medijske navode da predstavnici Rusije lobiraju da on bude ministar u novoj vladi i naveo da oni koji misle da je to istina, očigledno ne poznaju mandatara Aleksandra Vučića.

Odgovarajući na pitanja novinara da li oseća pritisak oko formiranja vlade i da li su tačni navodi da Rusija lobira za njegovo imenovanje, Dačić je odgovorio da bi najbolje bilo da ga niko ne hvali kod mandatara.

“Jer ako biste me pohvalili, sigurno me ne bi uzeo”, rekao je Dačić i dodao da ne veruje da je toliko bitan da bi Vladimir Putin to kazao.
Prema njegovim rečima, ni u kakvom slučaju ne bi želeo da ga neko pohvali.

“On (Vučić) je takav čovek da ne voli da trpi da ga neko pritiska. Da znate jednu stvar, ako hoćete nekoga da pređete, samo napišite u novinama da će taj biti ‘to i to'”, rekao je Dačić na konferenciji za novinare posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova BiH Igorom Crnadakom.

Dačić je dodao da nije najbitnije da li će biti ministar ili ne, već to što radi, kako je rekao, ozbiljan državni posao, odnosno da se trenutno bavi razgovorima sa ministrima širom sveta u vezi sa “velikom ofanzivom koja se vodi protiv nas od strane zapadnih zemalja, koje primoravaju druge zemlje da priznaju Kosovo”.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI