LICEMERJE SASE JANKOVICA: Kritikuje državu zbog siromastva, a plata mu 376.648 dinara!

UŽASNO LICEMERJE SAŠE JANKOVIĆA: Kritikuje državu zbog siromaštva, a plata mu 376.648 dinara!
Zaštitnik građana Saša Janković kritikovao je u svom godišnjem izveštaju državu zbog velikog broja siromašnih, zatražio je smanjenje troškova administracije i birokratije, ali je prećutao da on sam svakog meseca od iste te države dobije platu od čak 376.648 dinara!


U Jankovićevom izveštaju za 2015. godinu, koji je zajedno sa poverenikom za informacije Rodoljubom Šabićem ove nedelje predstavio u Palati Srbije, navodi se da ljude u Srbiji najviše muče socijalni i ekonomski problemi, za šta je odgovorna i država.

Međutim, Janković je “zaboravio” da pomene da za njega i njegove saradnike u kancelariji zaštitnika građana nema krize i ne važe mere štednje pošto svi njegovi zamenici primaju oko 330.000 dinara! Istovremeno, poverenik Šabić iz državnog budžeta mesečno dobija 207.896 dinara.

Reagujući na Jankovićev izveštaj u kome se doslovce navodi da su prošlu godinu obeležile ekonomske nedaće velikog broja građana i manjak pravne sigurnosti, lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin ističe da je sasvim zanimljivo što Janković i Šabić nisu spomenuli da su jedini budžetski korisnici koji nisu prihvatili da im se smanje plate i broj zaposlenih.

print

Baš kao što nisu rekli da njihove zarade četiri puta premašuju platu premijera. Kad se već bave politikom, mogli su da nas podsete na vremena u kojima zaista nije bilo pravne sigurnosti i kada su neki s čarapama na glavi kidnapovali predsednika Srbije – napominje Vulin.

I poslanik SNS Vladimir Đukanović tvrdi da je krajnje licemerno da neko s platom većom od 370.000 dinara govori o siromaštvu.

Politički ombudsman
Najgore od svega što Janković za te pare ne obavlja svoj posao. Jedino čime se bavi je sopstvena politička promocija i priprema za predsedničke izbore
Vladimir Đukanović, poslanik SNS

Kad se govorilo o uštedama, Janković i Šabić su prvi skočili protiv toga, tvrdeći da je to napad na nezavisnost institucija. A najgore od svega jeste to što Janković za te pare uopšte ne obavlja svoj posao. Evo, pozivam bilo kog običnog građanina kome je pomogla Jankovićeva kancelarija da mi se javi. Takvi ne postoje! Jedino što on radi jeste sopstvena politička promocija i priprema za predsedničke izbore – podvlači Đukanović.

Saša Janković nije želeo ništa da komentariše, dok Šabić za Informer podvlači da poverenik ne određuje visinu svoje plate ili broj zaposlenih u kancelariji.

Ovakve tvrdnje su politikantski potez koji računa na neinformisanost javnosti, zasnovanu na neistinama. Plate zaposlenih ne određuje poverenik već zakon, kao što ni platu samog poverenika ne utvrđuje on, već Skupština. Zakon predviđa da je to “plata sudije Vrhovnog suda”. Zato je ona skoro dvostruko veća od plate premijera – zaključuje Šabić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI