LEPA PUTINOVA HAKERKA: Alisa Ševčenko se smeje ludoj anti-ruskoj histeriji u SAD!

Bela kuća je mladu Ruskinju, Alisu Ševčenko, kao i kompaniju za koju radi, stavila na svoju listu sankcija, zbog navodnog pomaganja Vladimiru Putinu da umeša prste u predsedničke izbore u SAD održane u novembru prošle godine
 

Alisa Ševčenko je vešta hakerka, koju je zaposlila velika firma kako bi pronalazila slabosti u bezbednosnim sistemima, piše Dejli mejl. Njena kompanija je bila iznenađenja što se našla na spisku Bele kuće, koji je američka Vlada objavila prošle nedelje zbog navodnog ruskog mešanja u izbore na kojim je pobedio republikanski kandidat, Donald Tramp.

Jedina informacija na papiru je da kompanija u kojoj radi Ševčenkova, zvana „ZOR“, radi istraživanja za rusku vladu i obaveštajnu službu.

Alisa je istakla da ona nikad nije svesno radila za rusku Vladu. Za Gardijan je hakerka iznela kako su Belu kuću možda prevarili „falsifikatori kako bi smestili njenoj kompaniji“ ili su jednostavno pogrešno tumačili činjenice i podatke.

–  Mlada žena haker i bespomoćna kompanija u kojoj radi, izgleda su bili savršen izbor. Ne krijem se, putujem puno, komunikativna sam i što je najbitnije, ne posedujem neki veliki novac, moć ili veze – rekla je Ševčenkova.

Alisa je takođe ismevala i „ludu histeriju i paranoju oko cele ruske hakerske priče“.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI