LAVROV IZRIBAO AMERIČKE NOVINARE: Ko vas je učio manirima – NIJE VAM OVO PIJACA!

Ko vas je učio manirima, upitao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov američke novinare u pratnji državnog sekretara Reksa Tilersona, kada su pred početak njihovog susreta, na sav glas počeli da uzvikuju njegovo ime s namerom da mu postave pitanje, napisala je na svom Fejsbuk

Sastanak se održava u vili u vlasništvu ruskog Ministarstva, a Zaharova je napisala:– Gospodine Lavrov, gospodine Lavrov .. sa svih strana su prodorno povikali američki novinari iz pula državnog sekretara. Vila je ”zadrhtala”, takvu ”pijacu” njeni stoletni svodovi ne pamte – napisala je ona.

Kako navodi agencija RIA Novosti, američke novinare zanimao je stav Rusije o situaciji u Siriji.

– Da li je istina da podržavate vladu Sirije? Kako komentarišete jučerašnje saopštenje Bele kuće – pitala je Lavrova jedna novinarka a onda su joj se pridružili i drugi.

Kako je navela Zaharova, Lavrov im je odgovorio: “Ko vas je učio manirima?”

Kako je primetila, da Lavrov, kao da je želeo da na taj način nekako oopravda Amerikance pred “kandelabrima, draperijama opšivenim zlatnim pčelama – simbolom carske mudrosti”.

Lavrov je zatim dao reč američkom kolegi, a posle pauze dodao:

– Sad možete da vičete, ako želite.

Kako prenosi Tas s, američki novinari su ga “poslušali” i čim je Tilerson završio ponovo počeli da, uz viku, postavljaju pitanja, ovog puta njemu.

Ali i ta pitanja su ostala bez odgovora, konstatovao je Tass.

Susret Lavrova i Tilersona odvija se u trenutku kada, ocenila je ocenila, ruska strana, odnosi dve zemlje prolaze najteži period od vremena Hladnog rata i u atmosferi oštrih komenatara nakon napada na Idlib kada je korišćeno hemijsko oružne a SAD za to optužile režima Asada koji uživa podršku Moskve.

Potom su usledili američki raketni napadi na bazu sirijske vojske i pozivi američkih zvaničnika da se Rusija opredeli da li je na strani Vašingtona ili protiv njih.

Sastanak prati veliki broj novinara i snimatelja.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI