KRAGUJEVAC: PREKINUT STRAJK

Štrajk radnika kragujevačkog “Fijata” je prekinut, a preovori sa rukovodstvom fabrike počinju sutra u 12 časova, dogovoreno je na sastanku radnika i premijerke Ane Brabić u Kragujevcu
 Na sastanku u Skupštini Grada Kragujeva dogovoreno je da se radnici, koji štrajkuju od 27. juna, sutra vrate na radna mesta, kao i da sutra počnu pregovori sa poslodavcem.Premijerka Ana Brnabić je, na konferenciji za medije, navel da pregovori sa rukovodstvom fabrike “Fijat” počinju sutra u 12 časova, u Vladi Srbije.Zahvalila je radnicima i najavila da će Vlada učiniti sve u pregovorima koji slede.Premijerka Srbije Ana Brnbić i Štrajkački odbor zaposlenih u kompaniji Fijat Krajsler automobili sastali su se oko 19.30 časova u kragujevačkoj Gradskoj upravi.Brnabićevu je dočekao gradonačeklnik Kragujevca Radomir Nikolić, a premijerka se sa štrajkačima satala povodom štrajka koji u toj fabrici traje od 27. juna. 
Prethodno su štrajkači pozvali premijerku da dođe u Kragujevac na razgovore o uslovima za prekid štrajka, na šta je Brnabićeva odgoorila da im u svakom trenutku stoji na raspolaganju za razgovore.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI