KOPAONIK 2016 : DUPLO VECE INTERESOVANJE – SKI OPENING

Duplo veće interesovanje za naš najveći planinski centar ove zimske sezone. Najtraženiji su aranžmani za “Ski-opening” drugog vikenda u decembr

Planine Srbije traženije su nego ikada, o čemu najbolje svedoče statistički podaci o porastu broja turista. Najtraženiji je, kao i svake godine, Kopaonik, gde sezona počinje sa prvim snegom.

– Skijaši i borderi mogu već da planiraju odlazak na Kopaonik, Tornik ili Staru planinu, s obzirom na to da su Skijališta Srbije potpuno spremna za nastupajuću skijašku sezonu – kaže Dejan Ćika, v. d. direktora “Skijališta Srbije”. Tokom leta, u ski-centrima su urađeni remonti i redovno održavanje žičara i ski-instalacija, kao i reparacija skijaških staza. Trenutno se rade završne pripreme i sa prvim snegom i temperaturama u minusu, žice će početi sa radom.

Tradicionalna, sedma manifestacija “Ski-opening” je na Kopaoniku planirana od 8. do 12. decembra, a nakon ovog vikenda zvaničan početak skijaške sezone kreće i na ostalim planinama.

– U ovom trenutku najveće interesovanje vlada za “Ski-opening”, a četiri dana skijanja (tri noćenja i ski-pas) koštaju od 69 evra – kaže Svetlana Kostić iz “MK mauntin rizorta”. – U ponudi su paketi koji uključuju gratis ski-pas, kao i žurke i ostalu zabavu. Prodali smo duplo više “frst minit” aranžmana nego lane do kraja septembra.

Gosti sa nešto dubljim džepom najviše traže smeštaj u luksuznom “Grandu”, a najviše je prodatih aranžmana u vreme đačkog raspusta – krajem januara i početak februara. Veoma je tražen i smeštaj za novogodišnje praznike, a tada stiže i velika grupa rumunskih turista. U decembru će biti puno grčkih skijaša.

U toku je prodaja i decembarskih promotivnih paketa sa dodatnim popustima na ski-škole i ski-opremu. Recimo, oni koji plate pet dana dobijaju još dva dana gratis. U agenciji “Viva travel” za 188 evra u decembru mogu da se iznajme apartmani “Konaci”. Smeštaj u “Anđeli” je 211 evra, a usluga je na bazi polupansiona. Smeštaj u “Grandu” košta od 49 evra za dnevni polupansion.

Ko uštedi na ranoj uplati smeštaja, može od 1. do 15. novembra da kupi i ski-pas sa popustom od 15 odsto. Posle toga na “EKSPO zimu” može da se dobije popust od 10 odsto. Top-ski vikendi će se organizovati u pet termina i biće odobravan popust od 20 odsto za trodnevne i četvorodnevne ski-karte.

– Prošla sezona je bila izuzetna, s obzirom na to da su oboreni rekordi i po broju turista na planinama i po ostvarenom prihod – kaže Ćika. – Zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje, na Kopaoniku se skijalo 140 dana i za to vreme ostvareno je više od pet miliona vožnji. Broj gostiju koji je posetio domaće ski-centre se povećao za 40 odsto, što govori da su Kopaonik, Tornik i Stara planina sve popularniji među domaćim, ali i stranim turistima. Očekujemo da ova sezona po rezultatima i broju posećenosti nadmaši prošlogodišnju, jer su staze odlično pripremljene, a skijašima i borderima nudimo brojne povoljnosti i kvalitetnu uslugu.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI