KOLINDA: Ne treba sklanjati USTAŠKU PLOČU u Jasenovcu – NEMOJMO SKIDATI GAĆE PRED SRBIMA!

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović gostujući u emisiji Direktno na RTL izjavila je da hrvatska Vlada nije trebalo da zatraži uklanjanje ustaške ploče u Jasenovcu, i da je puno je bitnija tema nasilje nad ženama i vršnjačko nasilje?! Kolinda je istakla da je Srbija ta koja potencira ustaštvo u Hrvatskoj i poručila: “Nemojmo skidati gaće ni pred kime”

– Mislim da Vlada nije trebalo da zatraži uklanjanje ustaške ploče u Jasenovcu, puno je bitnija tema nasilje nad ženama i vršnjačko nasilje. Sve to spada u govor mržnje, nemojmo biti selektivni i nemojmo se fokusirati na nekakvu puzajuću fašizaciju – poručila je Kolinda Grabar Kitarović govoreći o skandalima koji potresaju Hrvatsku.

To je ploča koja nije usmerena na ono što se u Jasenovcu događalo u Drugom svetskom ratu, rekla je predsednica Hrvatske, to je ploča koje ja podignuta za 11 mladića. Poruka nije nikakva fašizacija, nego pijetet prema tih 11 mladića.

Kitarović je optužila Srbiju da je ona ta koja potencira puzajuće ustaštvo u Hrvatskoj.

– Ja ga ne vidim, ja vidim pojedine incidente – nervozno se branila Kolinda i dodala:

– Nemojmo skidati gaće ni pred kime. Moram biti prizemna u ovom slučaju. Mislim da smo dovoljno zreli kao demokratija da bismo stvari sagledali onako kakve one jesu. Puno godina smo izgubili jer smo pričali o ideološkim pitanjima, a nismo o životnim pitanjima i zato mladi odlaze. Mladima je dosta razgovora o ustašama i partizanima – zaključila je Kolinda.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI