KINA I RUSIJA CE SPRECITI KOSOVO DA POSTANE CLAN INTERPOLA

Samozvano Kosovo najverovatnije ni u septembru neće postti članica Interpola, jer Srbija uza sebe ima jake saveznike – Rusku Federaciju i Naronu Republiku Kinu!
 

Šiptarima nikako ne ide naruku što j domaćin ovogodišnjeg zasedanja Generalne skupštine Interpola Peking, a tom međunarodnom organzacijom predsedavaće Ruija.Sednica Interpola održaće se od 26. do 29. septembra, a Kosovu za članstvo treba 127 pozitivnih glasova, odnosno dve trećine od ukupno 190 zemalja članica.

Ministar policije i potpredsednik Vlde Nebojša Stefanović kaže za Informer da Srbija preduzima sve napore kako bi i ovaj put sprečila lažnu državu Kosovo d uđe u Interpol.Jaki saveznici
Predstoji nam teška borba, ali ćemo se suprotstaviti svim diplomatskim sredstvima
Nebojša Stefanović, ministar olicije

Svesni smo da nam predstoji teška borba, ali ćemo se suprotstaviti svim diplomatskim sredstvima. Za nas je svakako od velikog začaja što će se o ovoj inicijativi odlučivati u Pekingu i što će Generalnom skupštinom predsedavati Rusija. Sa obe zemlje imamo tradicionalno dobre, prijateljske odnose, nijedna ne priznaje Kosovo i imaju važnu ulogu u procesu odlučivanja – kaže Stefanović i podseća da su obe države dale ogroman doprinos 2015. godin da se spreči prijem samozvanog Kosova u Unesko.

I Albanci se prepali

Da bi strateške pozicije Kine i Rusije ogle Kosovo da koštaju članstva u Interpolu, upozoravaju i prištinski mediji.
Prepreka bi mogla da bude Srbija i njeni prijatelji poput Rusije, pet država članica EU koje ne priznaju Kosovo, ali i druge zemlje koje se protive članstvu ili će iti uzdržane, objavio je portal Kossev.info.Stefanović je istakao i da bi ovaj prijem bio ne samo neprihvatljiv za Srbiju već i predstavljao i presedan, jer je u suprotnosti sa ustavom samog Interpola, koji nalaže zabranu mešanja u političke procese jedne suverene zemlje.

S njim se slaže i šef diplomatije IvicaDačić, koji napominje da je situacija teška, ali da nam naruku idu pozicija Moskve i Pekinga.
To što Rusija predsedava, a Kina je domaćin svakako su olakšavajuće okolnosti. Otežavajuće nam je što je Palestina takođe kandidat, pa to mao komplikuje objašnjavanje zašto za jedne treba, a za druge ne treba glasati… Borićemo se, nema predaje, ali je situacija teža nego u Unesku – ističe Dačić.
Podsetimo, samozvano Kosovo je već tri puta izvisio za članstvo u Interpolu, a od 2010. se upinju da postanu punopravni član te organizacije.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI