Kena i Sutanovac ostetili budžet za 13.695.000!

CENTAR ZA ISTRAŽIVANJE KORUPCIJE OBJAVIO DOKAZE
Visoki funkcioneri DS Radoslav Milojičić Kena i Dragan Šutanovac učestvovali su u sumnjivom poslu kupoprodaje Doma vojske u Smederevskoj Palanci, kojim su opština i država oštećeni za 13.695.000 dinara, tvrdi Centar za istraživanje korupcije (CIK)!

Bivša vlast u Smederevskoj Palanci, u kojoj je Milojičić bio pomoćnik gradonačelnika za infrastrukturu, kupila je 2011. godine za 33.165.000 dinara Dom vojske od Ministarstva odbrane, koje je vodio Šutanovac.

Kako je opština oštećena

* Ukupni rashodi bili 40.199.000
* Zemljište prodato za 26.504.000

RAZLIKA 13.695.000 DINARA

Opština je potom platila još 2.198.000 dinara starim vlasnicima za otkup zemljišta na kom se Dom vojske nalazio, da bi zatim dala još 4.835.000 dinara firmi “Termomont” za rušenje objekta!

Kako piše CIK, opština je nedugo potom, neposredno posle ulaganja ukupno 40,1 milion dinara, zemljište prodala firmi “Delez Srbija” za samo 26.504.000 dinara.

Time je opština oštećena za 13.695.000 dinara!

Siva eminencija vlasti

Ceo ovaj posao, tvrdi CIK, nikako nije mogao da se obavi bez znanja i umešanosti Milojičića i Šutanovca.

Da bi opština preuzela Dom vojske, bilo je neophodno da Ministarstvo odbrane, koje je vodio Šutanovac, izda saglasnost da im objekat više nije potreban.

Ugovor ispred opštine je potpisao tadašnji predsednik Živko Petrović, ali je javna tajna da je njegov pomoćnik za infrastrukturu i komunalno-stambenu izgradnju Radoslav Milojičić Kena u to vreme bio siva eminencija vlasti.

Ukupni troškovi za kupovinu i rušenje Doma vojske iznosili su 40,1 milion dinara. Pošto je “Delez” za kupovinu zemljišta opštini isplatio 26,5 miliona dinara, jasno je da je ovim poslom Smederevska Palanka oštećena za 13,6 miliona dinara, navodi CIK.

Dragan Šutanovac kaže da nema komentar, sem da “sprema tužbu protiv CIK zbog neistinitih tekstova”, dok Radoslav Milojičić Kena tvrdi da nije imao veze s ovim poslom.

Svako ko je imalo pismen zna da u to vreme nisam bio predsednik opštine. To su gluposti i laži nesposobne SNS, koja je uništila životni standard građana, pa sad skreće teme na netačne stvari. Naravno da za sve što je nelegalno urađeno treba da se ide u zatvor, ali naprednjaci očigledno nemaju nameru da se ozbiljno bore protiv korupcije i kriminala – naglašava Milojičić.

Čist kriminal

Petar Milić, novi predsednik opštine Smederevska Palanka, kaže da je ovaj slučaj jedan u nizu sumnjivih.

Naišli smo na niz nepravilnosti u poslovanju prethodnika. Jedan od slučajeva odnosi se upravo na Dom vojske. Kako se ispostavilo, kad je crta podvučena u tom poslu budžet opštine je oštećen za blizu 14 miliona dinara. Sastavili smo izveštaj i dostavili ga resornim ministarstvima, uz napomenu da tražimo istragu državnog revizora, budžetske inspekcije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala – zaključuje Milić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI