Kaos usred Zagreba Razulareni muškarac nožem i sprejem pokušao ubiti policajce, oni ga špricali suzavcem i pucali

Sve je počelo oko 18 sati kada je otac okrivljenika nazvao policiju i prijavio da ga je sin fizički napao. Na intervenciju su odmah izašla tri policijska službenika PU zagrebačke. No, čim im je sestra nasilnog muškarca otvorila vrata, počeo je show.Prema optužnici koju je objavilo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, 39-godišnjak je odmah ustao s fotelje i zgrabio golemi nož te počeo zamahivati prema policajcima. Zatim je uzeo sprej protiv insekata te počeo špricati policajce, a drugom rukom je i dalje mahao s nožem. Nakon kraćeg natjeravanja po stanu, policajci su se odlučili za upotrebu sredstava prisile, te su i oni izvadili sprej suzavac i počeli špricati nasilnika. Ipak, jedan od policajaca dobio je ubodnu ranu lijeve nadlaktice i reznu ranu na grudnom košu.

Ispalili hitac u pod

Tada je treći od policajaca shvatio da situacija izmiče kontroli te je muškarca glasno upozorio da će upotrijebiti vatreno oružje. Kako podivljali 39-godišnjak, za kojeg ŽDO kaže da je bio u stanju “u kojem nije mogao shvatiti značenje svog djelovanja niti upravljati svojim postupcima, ni tada nije stao s nasrtajima na policiju, službenik je izvadio pištolj, koraknuo unatrag do zida i ispalio jedan hitac u pod. Čini se kako je to ipak malo preplašilo 39-godišnjaka jer je zastao, a policajci su ga u tom trenutku pritisli uza zid stolicom te mu oduzeli nož i vezali ga.

Sva tri policajca u itnervenciji su ozlijeđena. Prvoj dvojici sprej protiv insekata ozlijedio je spojnicu i rožnicu oka, dok je treći zbrinut zbog ubodne rane na lijevoj ruci i rezne rane na prsima.

Divljanje se muškarcu itekako obilo u glavu jer ga ŽDO sada tereti za tri pokušaja teškog ubojstva službene osobe tijekom obavljanja službene dužnosti, za što mu prijeti kazna od najmanje pet godina zatvora, a može se izreći i kazna duljeg zatvora.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI