Kako amerikanac najavljuje finale eurobasketa

Širom planete sa nestrpljenjem se iščeuje veliko finale Evrobasketa, u kome se od 20.30 ove nedelje sastaju reprezentacije Srbije i Slovenije. Pored reakcija iz ove dve drave, prilično zanimljivih ima i kada je reč o strancima.Tako se na jednom od najpopularnijih košarkaških foruma, pored ostalih učesnika oglasio i jedan američki ljubitelj igre pod obručima. Na prilično originalan način, ovako je najavio okršaj za zlato

“Ova reprezentacija Srbija je, zapravo, sastavljena od rezervnih delova, tu su momci sa kraja klupe za rezerve i – Bogdanović. Slovenija je, sa druge strane, trenutno u situaciji koja se ešava jednom u životu, zvezde su joj se tako poklopile da imaju sposobne glavne igrače i dobrog trenera. Ovo je “sad ili nikad” za njih, neće im se ovo ponoviti.

Ipak, kladim se na Srbiju, jer sam ovakav scenario video previše puta da bih na tome pao ponovo: taman pomislite da su mrtvi, a oni izvuku nekog lika za ko nikada niste čuli, i to sa samog kraja klupe sa rezervama, on pritom izgleda identično kao momak koga menja, neobrijan, frizura od tri dolara, prezime na “-ić”. I, onda va prosto, u košarkaškom smislu, ‘ubije’. A onda nikada više ne čujete za njega, jer je on rođen i odrastao samo sa jednim ciljem u životu, da vas (u košarci) ‘ubije’. Posle toga implodira. Ili ode da gaji jabuke kao Miličić :)”.Naravno, naše košarkške uspehe nikada nisu gradili “anonimusi”, već su legende upravo nastajale u velikim utakmicama. Došli bi, možda nepoznati široj javnosti, do meča za pamćenje, a onda bi se predstavili svetu tako – da ih svet upamti za sva vremenaTako to ide sa našom košrkom. Uostalom, autor pomenute kratke najave je nešto kasnije, u diskusiji, dopisao: “Da se razumemo, ovi momci su ‘rezervni delovi’ samo po srpskim standardima. Oni bi verovatno svi bili starteri u drugim reprezentacijama, ali ne bi ni bili u ekipi Srbije da su Teo & Jokić bili dostpni”.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI