KAKAV MORON: Boris Tadic nema ni dva odsto podrske a tvrdi da ga se vlast plasi!

Bivši predsednik Srbije ubeđen da ga se aktuelna vlast plaši kao mogućeg predsedničkog kandidata, iako njegov SDS, po svim istraživanjima, nema više od dva odsto podrške

Lider SDS i bivši predsednik Srbije Boris Tadić još jednom je dokazao da je potpuno prolupao i da sebe i dalje vidi kao idealnog šefa države!

Pijani mali miš
Ovo me podseća na Tadićev vic o mišu koji, kad popije rakiju, juri mačku da se potuče. E, tako sad Tadić s dva odsto podrške napada SNS
Milenko Jovanov, potpredsednik SNS

Iako je u koaliciji sa Čedomirom Jovanovićem i Nenadom Čankom na izborima jedva prešao cenzus osvojivši mizernih 5,02 glasa, a po svim istraživanjima sam nema ni dva odsto podrške, Tadić danas tvrdi da ga se sadašnja vlast plaši!?!

Samoljublje i sujeta

U intervjuu “Politici” on ‘objašnjava’ da naprednjaci imaju strah od njega kao potencijalnog predsedničkog kandidata na izborima 2017. godine (!?).

Naravno da me se plaše. Svakoga se plaše jer je njihov predsednički kandidat sada veoma loš i ne može da propusti priliku da ne kaže nešto što je besmisleno – odvalio je Tadić, da bi se potom po ko zna koji put samokandidovao preko novina, tvrdnjom da će “sve reći kad dođu predsednički izbori”:

Psiholozi o Tadiću

* Patološki narcis
* Ekstremni egocentrik
* Pomalo depresivan i ogorčen

Nisam doneo odluku da se neću kandidovati, ali istovremeno kao legitimnu ideju vidim i da se kandiduje neko drugi koga bih mogao podržati. U krajnjem slučaju, dobro je ostaviti vlast u neizvesnosti šta će se desiti. E, baš zbog toga što sam se tako vladao, sada ide satanizacija – zaključio je bivši predsednik, koji nipošto ne odustaje ni od ideje da napravi uniju SDS, DS i ZZS.

Njegov bivši savetnik Nebojša Krstić, koga je Tadić u ovom intervjuu “potkačio” tvrdeći da “nema moralno pravo” da ga kritikuje (?!), kaže da mu je milo zbog prozivki bivšeg šefa.

Drago mi je da me moralu podučava neko ko je pocepao DS na tri nedelje pred izbore, a sad kad mu je stranka pukla, hoće da se vrati nazad – ocenjuje Krstić.

Da su me poslušali za uniju…

Tadić ni ovog puta nije propustio priliku da promoviše svoju “briljantnu” ideju o uniji DS, SDS, ZZS i drugih demokratskih snaga:
– Mislim da ne treba ići na ujedinjenje sa DS, nego na formiranje unije koja čuva naše postojeće identitete. Kamo sreće da smo posle izbora 2012. doneli odluku kakvu sam predlagao DS i pre no što sam ušao u sukob s Đilasom: da se objedinimo, nađemo stvarno zajedničkog kandidata za predsednika, a ne da se to desi kroz rat s nama (?!).

Na drugoj strani, potpredsednik SNS Milenko Jovanov ističe da su ove Tadićeve izjave primer čistog samoljublja i sujete

On ne mari za činjenice, već samo za svoju predstavu o sebi. Ne znam koliko bi puta narod Srbije trebalo da mu kaže da ga ne želi da bi Tadić poverovao u to. Ovo me podseća na onaj Tadićev vic o mišu koji, kad popije rakiju, juri mačku da se potuče, pa tako on sa dva odsto podrške napada SNS. Nismo ga se plašili ni kad je bio stvarno moćan i glumio silu, nećemo ni sad – tvrdi Jovanov.

Jadno mrcvarenje

Analitičar Branko Radun smatra da je izjava predsednika SDS Borisa Tadića, u najmanju ruku, preterana i da je on deo političke istorije.

Tadića se politički više niko ne plaši. Ne plaše ga se ni konkurentske opozicione stranke poput DS, koja je sa šest odsto osvojenih glasova na izborima na samoj granici cenzusa, a kamoli stranke vladajuće koalicije. Ko god da dobije podršku SNS na predsedničkim izborima imaće veće šanse od Tadića. Zato bi mu možda najbolje bilo da se dostojanstveno povuče, jer ovo mrcvarenje, sve skupa, izgleda jadno – zaključuje Radun.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI