KAKAV LUDAK: SASA JANKOVIC POSVADJAO CELU OPOZICIJU

Propali dosovski kandidat za prdsednika Srbije Saša Janković uspeo je da uništi i ono malo šansi za ujedinjenje hronično razjedinjene i raspale opozicije u Srbiji! Janković je saopštio da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa Demokratskom strankom zbog toga što jepredsednik DS Dragan Šutanovac, kako se navodi u saopštenju, javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava
 

Iako izbori za Skupštinu eograda nisu ni raspisani, Janković je već stavio tačku na saradnju sa Demokratskom strankom, direktno optužujući Šutanovca da je spreman na saradnju sa aktuelnom vlašću.“U stanju prikriene diktature pod fantomkama, time se suštinski učestvuje u lažiranju demokratije i simulaciji dijaloga. Građani Srbije imaju pravo da znaju ko stoji sa koje strane. Beskrajne političke kombinatorike moraju biti zamenjene čvrstim i principijelnim stavovima u koje se građani Srbije uvek mogu pouzati. Niko nema pravo da se kocka njihovim poverenjem”, navodi se u saopštenju Jankovićevog pokreta.

Taj pokret je izrazio žaljenje zbog,kako se navodi, “zaokreta predsednika DS” ali i ponovio da je jedini dijalog koji će ikada imati sa Aleksandrom Vučićem isključivo “razgovor o mirnoj predaji vlasti”.Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković je ocenio da potez predsednika DS “predstavlja kršenje prvog principa i uslova saradnje opozicije – da nema neposredne niti posredne saradnje savlašću Srpske napredne stranke”.“Predsedništvo Pokreta je jednoglasno odlučilo da u takvim okolnostima Pokret ne može da nastavi razgovore o saradnji. Šutanovac je, između ostalog, izjavio da će demokrate svoj predlog ustavnih izmena poslati ‘predsedniku’ Aleksandru Vučiću i da debata treba da počne prvo na niou eksperata”, dodaje se u saopštenju.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI