JOSIPOVIC POSLAO OTVORENO PISMO KOLINDI: Zaustavite histeriju prema Srbiji

Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović pozvao je aktuelnu predsednicu Kolindu Grabar-Kitarović da “zaustavi nekonstruktivnu histeriju prema Srbiji” vezanu za blokadu pristupnih pregovora koje Beograd vodi sa EU

U otvorenom pismu koje su objavili hrvatski portali Josipović pozvao je Grabar Kitarović da u najavljenim pregovorima sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem koristi iste zajedničke postavke kakve je on koristio u svojim pregovorima s bivšim predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

On je podsetio da je reč o pitanju iz njene ustavne nadležnosti.

– Svedoci smo neuspešne spoljne politike Hrvatske u nameri da blokira pristupne pregovore Srbije i otvaranje poglavlja 23.i 24 i upornog nastavljanja kontraproduktivne i štetne politike koja nema izgleda na uspeh i koja negativno utiče na međunarodni položaj Hrvatske, uključivši njen položaj u EU i odnose sa susedima – ocenio je Josipović.

– Nismo uspeli naprosto zato jer nismo bili u pravu. Nismo mogli tražiti od Srbije da ukine zakon kakav, s gotovo istim efektima, ima i Republika Hrvatska – istakao je Josipović.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI