JOS JEDAN SUMNJIV POSAO DEMOKRATA: Pajtic na reklamu dao 3.908.400 dinara!

MULJAJU GDE STIGNU! OTKRIVEN JOŠ JEDAN SUMNJIV POSAO DEMOKRATA: Pajtićevci na reklamu dali 3.908.400 dinara!
Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, na čelu sa Vesnom Kopitović iz DS, dan posle poraza na izborima agenciji “Bumerang” dao milionski ugovor za “promociju i odnose sa javnošću”… Pajtić se pravi lud: To nema veze s Vladom


Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, na čelu sa funkcionerkom DS Vesnom Kopitović u aprilu ove godine, samo dan pošto je Bojan Pajtić do nogu potučen na izborima u Vojvodini, odlučio je da agenciji “Bumerang” dodeli ugovor za usluge “promocije i odnosa sa javnošću” vredan čak 3.908.400 dinara, otkriva Informer!

Mirović: A nisu dali pare za bolnicu

Igor Mirović, novoizabrani predsednik Vlade Vojvodine, kaže za Informer da je lično naložio da se raskinu štetni ugovori pajtićevaca o promociji i odnosima sa javnošću.
– Ukidamo sve poslove, poput ovog sa agencijom “Bumerang”, gde je jasno da je došlo do izvlačenja para. Sekretarijatu za zdravstvo od 15. maja stoji zahtev Instituta za kardiovaskularne bolesti da se popravi angio-sala, ali im je bilo jako teško da daju 6,5 miliona dinara. Istovremeno, za taj “Bumerang” su imali para… – podvlači Mirović.

Odluka o dodeli trogodišnjeg ugovora, kako pokazuje dokumentacija do koje smo došli, doneta je 25. aprila 2016. godine (izbori su bili u nedelju 24. aprila), a nabavka je pokrenuta 1. aprila, u vreme kad su izbori uveliko bili raspisani.

Problematični dil

Dokumentacija koju posedujemo otkriva, dakle, da su pajtićevci nabavku pokrenuli samo 23 dana pred izbore, a većina novca – skoro tri miliona dinara – planirana je da se potroši tokom ove 2016. godine.

Obavešteni zbog toga sumnjaju da je sporni ugovor samo poslužio kao paravan da bi se pokrili milioni koji su ranije nenamenski potrošeni.

Lider DS Bojan Pajtić, upitan da prokomentariše naša saznanja, tvrdi da ugovor nema baš nikakve veze sa njim (?!?):

Vlada Vojvodine nije sklapala nikakve ugovore za promociju i odnose s javnošću. Možda je neka od institucija ili sekretarijata… Mada, prvi put čujem za to – poručuje Pajtić. Kada smo mu rekli da imamo svu dokumentaciju i pročitali mu delove ugovora, Pajtić se naprasno setio da iz “principijelnih razloga” ne govori za Informer.

Neće se ponoviti da govorim za vas – rekao nam je Pajtić i prekinuo vezu.

tanjug
NIJE ŠTEDELA DRŽAVNE PARE ZA REKLAMU Vesna Kopitović

Zoran Stojiljković, član Agencije za borbu protiv korupcije, ocenjuje da je u Srbiji, nažalost, postala praksa da pred izbore sklapaju milionski ugovor.

Trgovina uticajem
Na novoj vladi ostaje da proceni koliko je posao racionalan a koliko se zapravo radi o trgovini uticajem…”
Zoran Stojiljković, Agencija za borbu protiv korupcije
Ovakvi dilovi predstavljaju poslednji pokušaj da se urade neki poslovi, koji nekako uvek ostaju problematični. Na novoj vladi ostaje da proceni koliko su racionalni, a koliko se zapravo radi o trgovini uticajem, odnosno razmenom i sklapanjem aranžmana s prijateljima i bliskim firmama – ističe Stojiljković.

Poznati “rukopis”

Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija smatra da je sklapanje bespotrebnih i štetnih ugovora “prepoznatljiv rukopis demokrata”.

Taj “rukopis” je izgleda nadživeo period njihove vlasti. Šta god Pajtić pričao, ovo je samo jedan od stotina sličnih poslova u režiji demokrata sklopljenih na štetu građana… – zaključuje Dobrašinović.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI