JOHANES HAN NAS PRAVI IDIOTIMA: Vi dajte Kosovo, mi vama ne damo NISTA…

Johanes Han, komesar za proširenje i susedsku politiku EU, poručio je Srbiji da mora da ispuni sve zahteve iz Brisela, a da će zauzvrat dobiti – jedno veliko ništa!

Han je u razgovoru s poslanicima austrijskog parlamenta kazao da u zemljama zapadnog Balkana postoji napredak i zalaganje za saradnju, ali da iz “današnje perspektive pristupanje novih članica EU uopšte nije aktuelno”!?!

Iz današnje perspektive pristupanje novih članica EU uopšte nije aktuelno
Johanes Han

Govoreći o Srbiji, Han je rekao da nije dovoljna samo primena propisa na kojima insistira Brisel, već je “neophodna i njihova održivost”. On je naglasio da Beograd mora da ispuni uslove EU u pregovorima sa Prištinom, ali da ništa ne može tražiti zauzvrat!?!

U svim balkanskim državama postoji napredak, ali pristupanje novih članica još nije aktuelno. Nije dovoljno da se samo primene od strane Brisela tražena pravna prilagođavanja. Neophodna je i održivost… – pokušao je Han da zamaskira “u oblandu” ucenu upućenu Srbiji.

Jadranka Joksimović, ministarka za EU integracije, ističe pak da je drugačije shvatila Hanovu poruku.

Naravno da je važna održivost. Pa mi upravo insistiramo na uspostavljanju i održivosti ZSO. Što se tiče pristupanja, naš cilj je da potpuno spremno uđemo u EU, a to je proces koji zahteva još nekoliko godina pregovora. Naš cilj je da evropske standarde dostignemo zbog države i građana… – naglašava Joksimovićeva.

Glavni urednik “Pečata” Milorad Vučelić, međutim, smatra da Han nije rekao ništa novo.

Ne smemo ništa da žrtvujemo zarad Brisela, a ponajmanje Kosovo! Srbija treba da održava evropsku retoriku i to je sasvim dovoljno. Potpuno je iluzorno vezivati državnu politiku za mrtvaca, što EU nesporno jeste – zaključuje Vučelić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI