#JESIC OPTUZIO LIDERA DEMOKRATA: #Pajtic -u govori gde su pare

Raspad sistema! Najviši funkcioneri Demokratske stranke (DS), lider Bojan Pajtić i potpredsednik Goran Ješić vode otvoreni rat na društvenoj mreži Tviter!

Da demokratama ne cvetaju ruže, odavno je jasno, no, oni to više ne mogu ni u javnosti da sakriju, pa prozivaju jedni druge i na društvenim mrežama. Poslednjem u nizu javnih ispada kumovao je Ješić, koji je na Tviter nalogu upitao Pajtića kada će biti zakazana sednica Predsedništva stranke, te mu poručio da se ne pravi mrtav. Ješić je prvom čoveku stranke zatražio i da uradi nešto kako bi prekinuo „svinjarije tabloida“, koji pišu protiv njega.

Pajtić je, s druge strane, bio znatno suzdržaniji, te je Ješiću samo kratko poručio: „Izgubio moj broj telefona, potpredsedniče?”, ne ulazeći dalje u polemiku.

No, „Alo!“ je došao u posed imejl prepiske u kojoj se Ješić obraća članovima Glavnog odbora DS-a, a povod je, kako navodi, „nedopustiva, organizovana kampanja“ protiv njega u medijima.

Ta man’ se mene: Pajtić

– Poštujem potrebu svakog funkcionera stranke, koji ima želju da se kandiduje na predstojećim stranačkim izborima, da se obrati medijima i da predstavi svoj stav. Međutim, ako pokreće kampanju laži i to radi koordinirano u svim tabloidima, neću to prihvatiti kao model ponašanja jer taj način komunikacije nikada nije bio svojstven članovima DS-a – požalio se Ješić.

Obaveza direktora stranke, dodaje, bila je da sačini finansijski izveštaj o troškovima u kampanji i da ga predstavi Predsedništvu i na sednici Glavnog odbora. – Bili ste svedoci na sednici GO da za njega i još neke funkcionere to nije bilo od veće važnosti. Umesto toga, imamo njegovu javnu ostavku i još jedan nerazjašnjen ciklus sakrivanja odgovora koji se tiču svih nas: koliko, iz kojih prihoda i na šta su potrošili novac u kampanji? – piše, između ostalog Ješić.

Kako dodaje, svi zajedno moraju da budu posebno odgovorni i prema stranci i prema ozbiljno dramatičnom političkom trenutku.

Još neizvestan povratak Tadića u DS

Iako je povratak Borisa Tadića u DS bio gotovo izvestan, te se nekoliko puta tim povodom sastajao i sa Pajtićem, eventualne promene rukovodstva stranke mogle bi to da osujete. Naime, kako „Alo!“ saznaje, ukoliko na čelo DS dođe Zoran Lutovac, on će rado pozvati Tadića u redove demokrata, no, ako za predsednika DS-a bude izabran Dragan Šutanovac, od Tadićevog povratka nema ništa.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI