Jeremić mesečno trošio čak 27.595 evra sa službene kartice!

Nas portaj je došao do dokumentacije koja dokazuje da je Jeremiću kao ministru spoljnih poslova 7. oktobra 2008. odobrena službena platna kartica sa limitom od 600.000 dinara (7.595 evra po tadašnjem kursu) i čak 20.000 evra mesečno
 

Vuk Jeremić, NATO kandidat za predsednika Srbije, u vreme dok je bio ministar spoljnih poslova trošio je mesečno čak 27.595 evra sa službene kartice Vlade Srbije, otkriva Informer!

Prema dokumentaciji do koje smo došli, Jeremić je 7. oktobra 2008. godine poslao Generalnom sekretarijatu Vlade Srbiju dopis u kojem traži da mu se mesečni limit na službenoj platnoj kartici poveća na neverovatnih 20.000 evra i 600.000 dinara (7.595 evra po tadašnjem kursu)! Tadašnji premijer Mirko Cvetković istog dana je potpisao saglasnost i Jeremiću svakog meseca stavio na raspolaganje pravo bogatstvo!

Jeremić je bio ministar koji je voleo život na visokoj nozi. Ovolika količina novca je prevelika i za mnogo bogatije zemlje.

Strašan skandal

Zahtev za povećanje limita na službenoj platnoj kartici u Jeremićevo ime potpisao je njegov tadašnji šef kabineta Aleksandar Nenadić. Obrazloženje za basnoslovne troškove bila su Jeremićeva “sve češća putovanja”!
“Molimo Vas da, usled sve češćih putovanja ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića u inostranstvo, odobrite povećanje mesečnog limita za njegovu službenu VIZA biznis platnu karticu na iznos od 20.000 evra”, piše u zahtevu koji je ekspresno istog dana odobren (pogledajte faksimile).

Kako su nam rekli u Vladi Srbije, nikada niko nije imao veći limit na službenoj kartici od Vuka Jeremića.
– To je pet, šest i deset puta veći limit u odnosu na kartice koje su imali i danas imaju drugi ministri – rečeno nam je u Vladi.

Vuk Jeremić je odbio da komentariše naša saznanja. Bivši premijer Mirko Cvetković, koji je potpisao saglasnost za Jeremićev zahtev, na drugoj strani nije bio raspoložen da priča na ovu temu.
Definitivno sam izašao iz politike pre pet godina. Nemam nikakve komentare, niti se sećam događaja od pre toliko godina – kratko nam je rekao Cvetković.

Dačić: Neviđena bahatost, na šta je trošio 28.000 evra mesečno?

Na drugoj strani, aktuelni šef diplomatije Ivica Dačić, komentarišući ove podatke, kaže da je Jeremić imao gotovo pet puta veći limit na kartici od drugih ministara, što je “neviđen skandal”.

– Meni je danas limit na službenoj kartici 5.000 evra, ali nikada nisam potrošio ni blizu toliko iako sam gotovo svakog drugog dana na nekom putu… Ne znam stvarno na šta je Jeremić trošio skoro 28.000 evra mesečno!?! – kaže Dačić, i podseća na “pogubne rezultate Jeremićeve diplomatije”.

Efekti Tadićeve i Jeremićeve spoljne politike bili su takvi da je skoro 90 država priznalo Kosovo, da smo zahladili odnose sa Moskvom, Berlinom, Briselom i drugim centrima… Tako da su svi u svetu jedva čekali da oni padnu sa vlasti! Bilo bi pogubno za Srbiju da se Jeremić i dosovci vrate na vlast – podvlači Dačić.

Pohlepa za novcem

Vladimir Orlić, zamenik šefa SNS u Skupštini, ističe da je Jeremićeva pohlepa svima dobro poznata.
Vuk Jeremić je oduvek imao sopstvenu karijeru i sopstveni komfor kao jedine motive u svom životu. Astronomske sume koje je potrošio sa kartice samo su jedan detalj, jedna kap u moru njegovih ogromnih troškova kao ministra spoljnih poslova. Njegova pohlepa i nezdrava ambicija očigledno nemaju nikakav limit – zaključuje Orlić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI