Janko Tipsarevic osvojio prvi turnir posle pauze

Janko Tipsarević osvojio prvi turnir posle silnih operacija.  Srpski teniser u Kini podigao pehar, kaže da se ovako posle dosta vremena oseća baš dobroSvi su izgledi da ćemo ponovo gledati moćnog Janka Tipsarevića.

Osvojio je čelendžer turnir u kineskom Ćingdau (125.000 dolara) i u vrhunskom raspoloženju odlazi u Sinsinati, gde će mu prvi rival biti David Gofan. Pritom, krenuo je iz kvalifikacija!

Janko je u finalu turnira u Kini pobedio Rubena Ramireza Idalga, sedmog nosioca i to pošto je prvi set izgubio ubedljivo – 1:6, 7:5, 6:1.

Janku je ovo 11. turnir u kategoriji iz kategorije čelendžera, ali ono što je važnije jeste da je u kontinuitetu odigrao nekoliko kvalitetnih susreta.

Bivši igrač iz Top 10 je u aprilu drugi put počeo da se vraća na teren i ovo mu je prva titula usled pauze koju je bio prinuđen da napravi.

Skoro 2 godine Janko je bio odsutan sa terena, imao tri operacije. Sada kaže da se konačno vraća onom starom Janku.

Nije bilo lako. Tumor na levoj nozi, operacija kolena… Ovo je prvi put posle mnogo vremena da se osećam baš dobro – sija u izjavama od sreće Janko Tipsarević koji ima zaštićeni ATP rejting do oktobra.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI