JADRANKA KOSOR POLUDELA ZBOG NAPREDNJAKA

Hrvatski političari su poludeli nakon što je SNS postao pridružena članica Evropske narodne partije (EPP), najuticajnije stranačke organizacije u Evropskom parlamentu.

Tako je bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor osula paljbu po premijeru Srbije Aleksandru Vučiću:

„EPP je elitno društvo u kojem su vodeći čelnici EU i zato je neobično da se to dogodilo bez ijednog glasa protiv (HDZ i HSS pripadaju EPP). Mislim da mi u Hrvatskoj i te kako dobro pamtimo ko je čelnik SNS-a, ali i drugi vodeći ljudi Srbije, poput Nikolića, koji nije u toj stranci”, navela je, između ostalog, Kosorova, dok su predstavnici ostalih partija grmeli „da je reč o izdaji hrvatskih interesa“.

Jadranka Joksimović

Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije, prokomentarisala je pomenutu histeriju za „Alo!”:
– Za nas je važno da je od strane najvažnije grupacije evropskih narodnjačkih stranaka prepoznata ozbiljnost i odgovorna politika koju vode SNS i premijer Vučić. Mi ćemo nastaviti da se ponašamo odgovorno, u interesu naše zemlje i građana, ali i regionalne stabilnosti. Žao mi je što je deo hrvatske političke scene u tako ostrašćenoj retorici i anahronoj atmosferi. Nadam se da će to prevazići – navela je Jadranka Joksimović.

Vučić: Sjajna stvar

Premijer Aleksandar Vučić kaže da je prijem SNS-a u EPP dobra vest za Srbiju. „Neki posle mene imaće lakši put za očuvanje partije i uvek će imati podršku evropskih narodnjaka. To je važno i za zemlju“, rekao je Vučić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI