IVICA DAČIĆ: Vučić treba da se kandiduje za predsednika

Premijer Srbije Aleksandar Vučić treba da bude predsednički kandidat jer može da pobedi u prvom krugu, a ukoliko ne bude, Socijalistička partija Srbije imaće svog kandidata, izjavio je lider Socijalističke partije Srbije i šef diplomatije Ivica Dačić

Dačić je kazao da je na sastanku sa Vučićem pokazan jedinstven stav svih – funkcionera SPS i Jedinstvene Srbije da Vučić treba da bude kandidat za predsednika Srbije, jer on može da pobedi u prvom krugu.

– Zato je dobro da se kandiduje Vučić, a ne zato što mi imamo nešto protiv Nikolića. Samo Vučić može da pobedi u prvom krugu, ako ne, u drugi krug onda svi ulaze gotovo ravnopravno. To vodi nestabilnosti, a zašto bismo dozvolili da se ceo zajednički projekat uruši? Ne treba izazivati sudbinu – rekao je Dačić.

Upitan šta je Vučić na to odgovorio, Dačić je naveo da je samo rekao da ćemo o tome razgovarati u narednom periodu i da niko nama ne može da kaže da mi nismo u svemu ovome korektni.

– Znam da je njemu teško zbog dugogodišnje saradnje s Nikolićem, ali je nužno razgovarati na bazi brojeva – dodao je on.

Lider SPS je rekao i da prema istraživanjima on ima iste šanse kao i sadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić, “možda i veće”.

Na pitanje da li je na sastanku bilo reči o parlamentarnim izborima, Dačić kaže da nije, jer oni nisu na dnevnom redu.

– Naš interes je da mandat institucija traje do 2020. godine – izjavio je on.

Dačić je kazao i da svi oni koji ulaze u predsedničku trku ulaze da bi srušili Vučića i da će i svi iz bivšeg dosovskog bloka sigurno podržati jedni druge.

– Možda Šešelj neće podržati Sašu Jankovića, ali ovi iz bivšeg dosovskog bloka sigurno jedni druge hoće – dodao je on.

Šef srpske diplomatije je ocenio i da je kandidatura Vuka Jeremića velika greška i dodao da ukoliko bivša poslanica SPS Dijana Vukomanović prenese svoj mandat kod Jeremića, “Jeremić će imati rat sa SPS”.

– Bili smo prijatelji, i sada smo, ali politički, on je naš protivnik. Udario je na nas, na naše biračko telo, hoće da ukrade našeg bivšeg predsednika Izbornog odbora. Na to se ne može okrenuti drugi obraz – naveo je.

Dačić je rekao i da će se i kada završi političku karijeru možda vratiti novnarskom pozivu i voditi tok-šou.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI