IVICA DAČIĆ: Smeta im Vučić? Pa što ne protestuju kod onih koji SU PROPALI NA IZBORIMA?!

Prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić, izjavio je večeras da ne zna šta cilj protesta i da bi neko trebalo da bude mađioničar pa da pokrade 40 odsto glasova, koliko je Aleksandar Vučić dobio više od Saše Jankovića

– Ovo je demokratska i slobodna zemlja i svako ima pravo da izražava svoje političko uverenje i da protestuje, sve dok su protesti mirni i dok nema ugrožavanja stabilnosti zemlje- rekao je Dačić u Paraćinu, posle polaganja kamena temeljca za izgradnju 20 stanova za izbeglice u ovom gradu.

A kad je reč o izborima, dodao je, oni se ne mogu osporavati:

– Jer, ovde nije razlika jedan odsto, nego je razlika između Vučića i Jankovića 40 odsto, i ne znam kakav to mađioničar može da bude da pokrade 40 odsto glasova- rekao je Dačić Tanjugu.

A što se tiče protesta, ističe, ne vidi da oni imaju bilo kakve veze sa studentskom populacijom, niti njihovim zahtevima. 

– Ako oni ne vole Vučića, onda treba da protestuju ispred onih koji nisu uspeli da  osvoje veći broj glasova, a bili su njihovi predstavnici- rekao je Dačić.

– Jer za svo ovo vreme, ovolike kampanje, osvojili su 14, 16, pet, šest i manje odsto glasova, ali, neću da se mešam u te stvari- rekao je Dačić.

Svako ima pravo da raspolaže svojim političkim ubeđenjem, ocenio je on. 

– Ali, šta je ovde zahtev? Da se ide na nove izbore? A posle tih izbora opet će da bude isto- rekao je Dačić i ocenio da protesti “nisu nešto novo, oni su najavljivani, sve je bilo pripremljeno za drugi krug predsedničkih izbora”.

– Ako imaju nekih problema, nekih zahteva, može da se razgovara u institucijama sistema, ne na ulici, ali mi se čini da je ovo nešto slično onome što smo imali prilike da vidimo u nekim drugim zemljama- zaključio je Dačić. 

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI