IVICA DACIC : Na Vucica ne moze da utice niko sa strane da sastavi vladu

DAČIĆ: Na Vučića ne može da utiče niko sa strane, NADAM SE DA NEĆE PROČITATI DA SAM “SIGURAN” U VLADI!
Lider SPS Ivica Dačić izjavio je da sigurno niko sa strane ne može da utiče na sastav buduće Vlade Srbije

– Postoje mnogi koji imaju zablude, koji ne poznaju Aleksandra Vučića, jer ako bi neko pritiskao za nekoga to bi bilo potpuno kontraproduktivno. Nije dobro što se danas u medijima pojavilo da sam ja siguran u vladi, a ostali nisu, nadam se da neće (Vučić) pročitati – rekao je Dačić za TV Pink.

Dačić je naveo da ga zasmejavaju novinski tekstovi o tome ko će biti u novoj vladi i kada će ona biti formirana.

– Vi znate da veoma često, svakodnevno komuniciaram sa premijerom i mojim koalicionim partnerom i prijateljem Vučićem, ali u 99 odsto slučajeva govorimo o političkim pitanjima, a ne o formiranju vlade. Da li će i kada biti formirana vlada, to je stvar premijera – naveo je Dačić.

On je kritikovao izjavu lidera DS Bojana Pajtića da su SAD zabrinute zbog ruskog mešanja u formiranje vlade, navodeći da je njega pola zapada zvalo 2008. godine da podrži Borisa Tadića, od Papandreua do Štajnmajera, kao i da je DS “namestila” da ga 2012. godine zove Ketrin Ešton, koja mu nije rekla ono što su demokrate očekivale, već samo da nastavi evropsku politiku.

– I sada DS smeta strani uticaj, odnosno da budemo precizni ruski uticaj i baza u Nišu, Šojgu i ja smo to potpisali ispred Tadića i Medvedeva – naveo je Dačić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI