IVANA SPANOVIC POSTAVILA NOVI REKORD NA TERAZIJAMA 7.10 m

Najbolja srpska atletičarka u velikom stilu završila najuspešniju sezonu u karijeri, pošto je u spektakularnom ambijentu na Terazijama skočila 7.10 metara, i tako postavila novi nacionalni rekord

Ivana Španović je spektakularno završila najuspešniju sezonu u svojoj karijeri! Evropska šampionka, bronzana sa Olimpijskih igara i kraljica Dijamantske lige, pobedila je u Beogradu u fantastičnom ambijentu na Terazijama i tom prilikom oborila lični i nacionalni rekord, koji sada iznosi 7.10 metara.

Najbolja srpska atletičarka je već u prvom skoku na Terazijama za dva centimetra popravila svoj prethodni najbolji rezultat, koji je ostvarila na Igrama u Riju.

Publika je bila oduševljena. Terazije su bile male da prime sve zainteresovane koji su želeli da budu deo dosad neviđenog spektakla. Bilo je na stotine građana, možda i više od hiljadu, među kojima je najviše bilo najmlađih.

Svi rezultati Ivane Španović po serijama:

1. serija: 7.10, 2. serija: 6.74, 3. serija: 6.97, 4. serija: 7.03, 5. serija: 6.80, 6. serija:6.83.

Klicalo se Ivani Španović, a najveselija su bila deca, koja su uvek sa oduševljenjem ispratila svoju heroinu, koja je koristila svaku priliku da se pozdravi sa njima.

Ivana je do kraja još jednom skočila više od 7 metara, pošto je u 4. seriji skočila 7.03, a blizu tog rezultata bila je i u trećoj, kada joj je za sedmicu falilo tri centimetra.

Konkurencija nije bila u stanju da isprati Ivanin fenomenalan nastup. Jasmin Sojers je bila druga sa 6.56, dok je treće mesto pripalo Eriki Jarder sa 6.21 m.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI