Ivana Spanovic ponovo osvojila Dijamantsku ligu

Našoj atletičarki je za petu pobedu u Dijamantskoj ligi bio dovoljan skok od 6.90 metara iz druge serije, a posle toga nije ni bilo potrebe da se vraća na zaletište

 

Ivana Španović je kraljica Pariza! Srpkinja je zabeležila novu pobedu u Dijamantskoj ligi, ovoga puta na mitingu u ”gradu svetlosti”. To joj je ukupno peta pobeda u Dijamantskoj ligi gde je osigurala pobedu u generalnom plasmanu već pobedom u Lozani pre tri dana.

Ivani je za trijumf bio dovoljan samo jedan skok, koji je iznosio 6.90 metara, a izvela ga je u drugoj seriji. Posle toga nije ni izlazila na zaletište i propustila je preostale skokove, a ostale rivalke nisu uspele da je dostignu.

Drugo mesto zauzela je Lorejn Judžn sa 6.80 metara i Ksenija Balta, koja je zabeležila 6.75 metara. Olimpijska šampionka Tiana Bartoleta zauzela je tek 7. mesto sa 6.28 metara.

Naša atletičarka ubedljivo vodi u generalnom plasmanu, a ona je najavila učešće i na mitingu u Cirihu. Španovićeva trenutno ima 56 bodova, na drugoj poziciji nalazi se Loren Južin sa 18 poena, dok je na trećem mestu olimpijska vicešampionka Britni Ris sa 16 poena.

Pogledajte i kako izgleda generalni poredak skoka udalj na mitingu u Cirihu:

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI