IVANA SPANOVIC ostala bez nominacije za atleticarku godine!

Svetska atletska federacija IAAF objavila je listu nominovanih atletičarki i atletičara za izbor najboljih u 2016. godini, a Ivana Španović nije ušla u izbor od 10 devojaka za najbolju atletičarku sveta

Neverovatno je da među kandidatkinjama za najbolju atletičarku sveta nema Ivane Španović, koja je ove godine osvojila zlato na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu, srebro na Svetskom prvenstvu u dvorani u Portlandu, kao i bronzu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Naša atletičarka je po prvi put u karijeri trijumfovala i u Dijamantskoj ligi. 

Kandidatkinje za najbolju atletičarku sveta su: Kaster Semenja (Južna Afrika), Almaz Ajana (Etiopija), Rut Beitija (Španija), Vivijan Šejru (Kenija), Kendra Harison (SAD), Katerina Ibarugen (Kolumbija), Rut Džebet (Bahrein), Sandra Perković (Hrvatska), Elejn Tompson (Jamajka) i Anita Vlodarčuk (Poljska).

Kandidati za najboljeg atletičara sveta su: Jusein Bolt (Jamajka), Tiago Braz da Silva (Brazil), Ešton Iton (Velika Britanija), Mo Farah (Velika Britanija), Eliud Kipčoge (Kenija), Konseslus Kipruto (Kenija), Omar Meklod (Jamajka), David Rudiša (Kenija), Kristijan Tejlor (SAD) i Vejd van Nikerk (Južna Afrika).

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI