ISTVAN MIKSA PREMINUO

Ištvan Makša (40) iz Vrbasa, koji je teško povređen 25.juna u saobrćajnoj nesreći u Bugarskoj, preminuo je juros u Kliničkom centru u Nišu

– Njegovo stanje se iskompliovalo posle druge operacije. I pored napra lekara da ga stabilizuju on je izdahnuo, potvrdio je za “Blic” dr Radmilo Janković, direktor Centra za anesteziju Kliničkog centra u Nišu.

Posle teškog udesa Bugarskoj na magistranom putu koji od Sofije vodi ka granic sa Grčkom, Makša je 21. juna iz bolnice u Blagoevgradu prebačen u Niš. On je imao teške povrede – krvarenje u stomaku zbog povrede jetre i slezine, krvarenje u grudnom košu zbog povreda rebara, prelom grude kosti i kontuziju pluća. Operisan je u u Bugarskoj kako bi se sanirale povrede. Urađeno je uklanjanje slezine, ušivene su povrede na jetri i pacijntu je obostrano urađena drenaža grudnog koša. Na kratko mu se sanje u Nišu poboljšalo, ali je u ponedeljak ponovo došlo do pogoršanja zbog krvarenja u grudnu duplju pa je reanimiran, ponovo operisan I priključen na aparate.

Ištvan nije saznao da mu je u nesreći poginuo srednji sin Miloš (14).

Tragedija se dogdila na magistralnom putu koji od Sofije vodi ka granici sa Grčkom, kada su se direktno sudarili putnički automobil “honda” novsadskih registarskih oznaka u kojoj je bila porodica Makša i BMW iz Sofije. U udesu je teške povrede zadobila Ištvanova supruga Dravka (39) a najmlađi Marko (5) zadobio potres mozga.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI