ISTRAZIVANJE: VUCIC BI DOBIO 40% GLASOVA NA PREDSEDNICKIM IZBORIMA

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, kada bi se kandidovao, ubedljivo bi pobedio na predsedničkim izborima! Vučić bi osvojio čak 31,9 odsto, pokazalo je istraživanje Nove srpske političke misli.

Daleko iza lidera naprednjaka po broju osvojenih glasova su lider SPS-a i šef diplomatije Ivica Dačić sa 14,8 odsto glasova i Vuk Jeremić sa 14,3 odsto, pokazalo je to istraživanje. Zanimljivo je i to da bi aktuelni šef države Tomislav Nikolić prema ovom istraživanju zauzeo četvrto mesto i osvojio 11,5 odsto glasova, dok bi bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića podržalo 6,6 odsto građana.

Lider radikala Vojislav Šešelj dobio bi 4,4 odsto glasova, Dragana Markovića Palmu podržalo bi 3,8 odsto, Rasima Ljajića 2,2 odsto, Sandu Rašković Ivić 1,6 odsto, a Boška Obradovića 1,1 odsto građana.

Direktor Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović istakao je da je istraživanje pokazalo da „Nikolić nije autsajder”, ali i da nema zagarantovanu pobedu, osim ukoliko bi se Vučićevi glasovi automatski prelili njemu.

Svi se spremaju za predsedničke izbore

Politički analitičar Branko Radun kaže za nas portal da je primetno da se u Srbiji svi spremaju za predsedničke izbore i da je dokaz toj tezi sve veći broj svađa u Vladi, i to baš onih ljudi koji su kandidati za predsednika Srbije. „Sve češće imamo sukobe Dačića, Zorane Mihajlović, Rasima Ljajića, zatim im se pridruži i Vojislav Šešelj, a tu je uvek i Tomislav Nikolić. To je najbolji dokaz da se krenulo u kampanju”, kaže on.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI