ISTRAZIVANJE: MLADI HRVATI (cak tri cetvrtine) TVRDA DA NDH NIJE BILA FASISTICKA (VIDEO)

Čak tri četvrtine maturanata u Hrvatskoj smatra da NDH nije bila fašistička tvorevina, kao i da su samo katolici pravi Hrvati, pokazalo je najnovije istraživanje u lijepoj našoj!

Istraživanje “Politička pismenost učenika završnih razreda srednjih škola u Hrvatskoj” sprovedeno na uzorku od 1.146 maturanata pokazalo je katastrofalno neznanje i poražavajuće rezultate ispitivanja političke pismenost hrvatske omladine.

Anketa koju je radila GOOD inicijativa, GONG i Institut za društvena istraživanja, pokazuje da čak tri četvrtine mladih u Hrvatskoj smatra da Nezavisna država Hrvatska nije bila fašistička tvorevina i da Ante Pavelić ije bio zločinac.

Takođe, 40 odsto mladih Hrvata se čvrsto protivi svakom pokušaju sudskoh progona osumnjičenih za ratne zločine počinjene u ratu devedesetih.

Koliko su obrazovani mladi u lijepoj našoj pokazuje i podatak da čak 73 odsto njih ne zna ko je hrvatski premijer, čak ni kad im se ponudi četiri moguća odgovora.

Hrvatski maturanti se većinom deklarišu kao vernici, a 40 odsto njih je ubeđeno da su samo katolici pravi Hrvati.

S takvom omladinom vlada hrvatske nema razloga da brinE, jer će vređanjem i pljuvanjem Srba i Srbije sigurno dobiti POLITICKE POENE….

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI