Istborn: DJOKOVIC – JANG 2:0

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Istbornu pobedom nad Donaldom Jangom u dva seta – 6:2, 7:6
 

Novak je posle odlino odigranog prvog seta, koji je lako dobio sa 6:2, imao dosta problema da dobije i drugi deo meča.Štavše, Jang je kod 4:4 napavio brejk i servirao za meč, ali se Đoković trgao u poslednjem trenutku i uzvratio brejkom za 5:5. Drugi set je otiao u taj brejk, koji e Novaku pripao sa 11:9.Srpski teniser će se u polufinalu sastati sa pobednikom meča Stiv Džonson – Danil Medvedev. Zaimljivo je da su obojica igrača već nastupila jutros, da bi završila mečeve koje je juče prekinula kiša.

TOK MEČA:

KRAJ! Tesan i težak taj brejk pripao je Novaku sa 11:9. Đoković ide u polufinale!Potrdio je Đoković osvojeni brejk na impresivan način i poveo sa 6:5. Sada je Jang pod pritiskom da mora da dobije gem… Dobar Jang na svom servis gemu – 6:6. Idemo u taj brejk.

BREJK! Evo iznenađenja! Loše je serviao Đoković, napravio je duplu servis grešku, poklonio rivalu poene, a Jang je to iskoristio da napravi prvi brejk  meču. Amerikanac vodi 5:4 i serviraće za meč. I UZVRAĆA NOVAK! Brejk srpskog tenisera za otanak u drugom setu – 5:5.Maltene svaki Đokovićev servis gem je identičan jedan drugom. Ni ovog puta Novaku nije bio ugrožen servis, pa je lako poveo sa 4:3. Odličnim servisima i sigurnom igrom na mreži Amerikanac je došao do novog izjednačenja – 4:4.

Glatko je Novak pršao kroz još jedan svoj servis gem – 3:2. Bio je Jang pod pritiskom, doduše ne kao u prošlom servis gemu, ali je opet izdržao – 3:3.

Prvi put smo gledali malo drame na Đokovićev servis. Jang je imao brejk loptu, ali je Novak neutralisao, a onda sa dva efektna poena poveo sa 2:1. Potuno isto kao u prvom setu, Đoković je u četvrtom gemu imao tri brejk lopte, ali Jang je uspeo da se spasi – 2:2.Nastavlja se serija Novaka Đokovića! Uzeo je Srbin peti uzastopni gem i poveo sa 1:0 u drugom setu. Uspeo je potom Amrikanac da prekine Noletovu seriju i da izjednači na 1:1.

Prvi set:

SET! Novim brejkom Novak Đoković je za 26 minuta sa 6:2 dobio prvi set!Rutinski je Novak potvrdio brejk prednosti i nadomak je osvajanja prvog seta – 5:2.

Nije ta ispuštena šansa uticala na Novaka, koji je lako dobio svoj servis gem i poveo sa 3:2. BREJK! Ovog puta Jang nije uspeo da se izvuče servisia! Đoković je iskoristio brejk loptu i poveo sa 4:2.

Brzo idu geovi, bez mnogo razmena. Novak je bez izgubljenog poena došao do vođstva od 2:1. KAKVU šansu je ispustio Đoković! Imao je0:40, a onda je Jang dobio svih pet narednih poena i izjednačio na 2:2.

Rutinski dobijen prvi servisgem Đokovića – 1:0. Jednako lako i Jang uzima svoj servis – 1:1.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI