ISPOVEST RODITELJA PRETUČENE DEVOJČICE

Nakon brutalng snimka prebijanja devojčice u Tehničkoj školi Mileta Nikolić u Aranđelvcu, oglasili su se i roditelji devojčice koja je u toj školi pretrpela vršnjačko nasilje
 

Devojčica koja je pretrpela nasilje ima 15 godina, a živi u mestu Tulež koje se nalazi nadomak Aranđelovca gde i pohađa prvu godinu srednje tehničke škole.Majka dvojčice, Jelena Nikolić ispričala je da je sve počelo zbog Fejsbuk profila kada je njena ćerka dala svoju šifru drugarici iz odeljenja. Moja ćerka jedala drugarici šifru da joj dekativira Fejsbuk profil, a onda je ta njena drugarica tu šifru dala celom razredu. E sad, ko koristi taj profil to je znak pitanja pošto mi ne možemo da uđemo na taj Fejsbuk profil, jer su joj zamenili šifru – kaže nam Jelena.Kako nam je objasnila majka devojčice problem je astao kada su sa Fejsbuk profila, dečacima iz škole, krenule da stižu fotografije i slike neprimerenog sadržaja, te da je zbog toga njena ćerka postala žrtva vršnjačkog nasilja.

Nisu je samo tukli, bacili su joj i jaknu

Zoran Nikolić otac devojčice rekao nam je da je upravo pogledao snimak i da je šokiran jer u trenutku dok je gledao nije znao da li se nasilje opet ponovilo ili je to snimak koji je nastao pre par nedelja.
– Upravo sam pogleao snimak, samo u trenutku nisam sigura da li se to opet desilo ili pre dve tri nedelje jer sam sinoć radio do kasno, a jutros sam otišao rano od kuće zbog nekih obaveza. Tek sad sam video sve – rekao nam je otac Zoran.
Takođe, on nam je objasnio da je njegova ćerka pored batina koje je dobila taj dan ostala i bez jakne koju su joj drugi učenici bacili:
– Pored batina koje je dobila, oni su joj bacili jaknu i školsku torbu, nije mogla da nađe jaknu – ispričao nam je Zoran.

Optužili su je i da ona koristila neki lažan profil od drugarice i nudila se dečacima za neku izvesnu sumu novca. Slike koje su slate sa tog profila bile su slike golidevojaka – glava od jedne devojke, telo od druge devojke. Dakle, sklapane slike, ali naša ćerka nema dobar telefon da bi na taj način mogla to da fotošopira. Telefon koji ona ima uopšte ne podržava tu opciju, dakle to je moralo da se uradi na kompjuteru ili nekom boljem telefonu koji ona ne poseduje – tvrdi Jelena Nikolić.Kako nam je potvrdila majka devojčice tuča se dogodila 13. oktobra, a o svemu ih je obavestio drug njihove ćerke koji pohađa istu školu.

Našu ćerku nismo vodili kod lekara, jer ona to nama nije ni ispričala. Sve nam je rekao njen drug iz njene škole koji nam je tu u komšiluku. Rekao nm je da su je šamarali. Ona je to prećutala. Došla je kući sva crvena u licu, rekla je da je to bilo dva tri šamara. Međutim, ja sam juče bila u školi i raredni mi je pokazao snimak i videla sam da je to bilo 33 šamara. I nije to bilo samo šamaranje, nego i pesnice… – priča majka Jelena i dodaje:- Taj dan, kad se sve izdešavalo u školi nije bio niko od dežurnih, niti direktor, niti bilo ko da odreaguje na to. Taj drug je sišao tamo dole kod direktora pred vrata, a direktor nije bio tu. Jedino je reagovao taj dečak, svi ostali drugovi iz odeljenja su navijali na to što se dešavalo.Kako je izgledalo brutalno nasilje nad devojčicom pogledajte na video-snimku:

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI